Urmărește emisiunea live


Renault pregătește o versiune sportivă a modelului Dacia Sandero

Patrice Ratti, directorul Renaultsport a declarat pentru revista britanică Autocar că grupul Renault lucrează la o versiune sportivă a modelului Dacia Sandero, care va fi lansată pe piață anul viitor, dar nu va fi vândută pe piața din Europa.

 Potrivit lui Patrice Ratti, noul model este destinat să stimuleze creșterea Renaultsport pe piețele emergente de genul Rusia și Brazilia. În ambele țări atât modelul Sandero cât și Sandero Stepway sunt comercializate sub marca Renault, informează Agerpres.

Patrice Ratti a mai spus că noul Sandero RS nu va fi echipat cu un motor din oferta actuală, precizând însă că nu este nevoie de un motor cu o putere mare. 'Un Sandero este mai ușor ca un Clio, așa că nu ai nevoie de atât de multă putere', a precizat Patrice Ratti. În prezent, cea mai puternică versiune de Sandero este oferită în Rusia și are 101 cai putere grație motorului de 1,6 litri pe benzină.

Citește și: DACIA DUSTER PICK-UP, noul model pregătit de DACIA. Nu va fi însă construit în România

Pe termen lung, Patrice Ratti susține că Sandero RS va fi situat la baza diviziei Renaultsport, posibil alături de o versiune mai puternică a noului Twingo, urmând ca deasupra să se situeze modelele Clio RS și Megane RS.

În primele șase luni ale acestui an, vânzările grupului Renault au urcat cu 4,7%, la 1,37 milioane de mașini și vehicule comerciale ușoare. Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 35%, sprijinite de restilizarea SUV-ului Duster și a hatchback-ului Sandero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel