Renault dă o veste bună României

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat marţi că în trimestrul al treilea al acestui an a realizat o cifră de afaceri de 10,546 miliarde de euro, în creştere cu 13% în ritm anual, graţie revenirii pieţei auto europene care a dus la creşterea vânzărilor de autoturisme Megane şi Kadjar, informează Reuters.

În perioada iulie-septembrie 2016, înmatriculările grupului Renault au crescut cu 16% până la 721.741 vehicule, pe o piaţă globală care a înregistrat un avans de 5%. Pe piaţa din Europa, care a înregistrat un avans de 5,3%, înmatriculările Renault au crescut cu 11,3%, astfel că cota de piaţă a grupului a crescut cu 0,5 puncte până la 9,5%. Vânzările de automobile marca Renault au crescut cu 8,1%, graţie succesului noilor modele Mégane, Kadjar, Espace şi Talisman.

Vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 22,1%, graţie mai ales modelelor Sandero Stepway şi Duster. În aceste condiţii, Renault şi-a confirmat obiectivele anuale, în special o creştere a cifrei de afaceri şi o îmbunătăţire a marjei operaţionale a grupului.

În plus, Renault estimează că piaţa mondială va înregistra o creştere record de 1,7% comparativ cu 2015. Piaţa europeană, precum şi cea franceză, ar urma să înregistreze un avans de cel puţin 5%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel