Renate Weber, decize drastică după alegeri: pleacă din PPE

După Norica Nicolai, Renate Weber va fi al doilea eurodeputat român cu un statut atipic în Parlamentul European, activând în altă familie europeană decât cea din care face parte partidul său național.

Renate Weber l-a informat luni pe liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, că se înscrie în Alianța Liberalilor și Democraților din Europa (ALDE).

"Sunt sigură că ați aflat de victoria d-lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din România. Sunt extrem de fericită cu acest rezultat, l-am susținut, am făcut campanie pentru el și am încredere că mandatul lui va avea un impact minunat asupra viitorului țării.

Cu toate astea, odată alegerile terminate, trebuie să mă asigur că în acest mandat voi performa în deplină concordanță cu propriul meu trecut și propria mea identitate, care se referă la promovarea valorilor liberale, protejarea drepturilor umane și a libertăților fundamentale.

Prin urmare, vreau să vă informez că începând de astăzi mă întorc la grupul ALDE", i-a transmis europarlamentarul român liderului de grup al PPE.

Nemulțumită de afilierea PNL la PPE și coaliția cu PDL, Norica Nicolai anunța în urmă cu puține luni că va activa în ALDE, fără însă a demisiona din PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel