Regina Elisabeta a II-a, imagini de colecție la 90 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește astăzi 90 de ani. În cinstea acestei ocazii, Palatul Buckingham a oferit publicității imagini noi, realizate de fotograful american Annie Leibovitz, pentru a marca un asemenea eveniment important.

 

Într-una dintre ele, Regina Elisabeta a-II-a este înconjurată de cei mai mici membri ai familiei, printre aceștia inclusiv prințul George și prințesa Charlotte, copii cuplului regal, prințul William și Ducesa de Cambridge.

Vezi AICI foto Elisabeta a-II-a alături de Prințesa Anne

Într-o altă imagine, Elisabeta a-II-a se află alături de singura sa fiică, prințesa Anne, în timp ce în a treia fotografie suverana britanică se află pe treptele castelului Windsor, alături de câinii săi.

Vezi AICI foto Elisabeta a-II-a pe treptele castelului Windsor

Astăzi, de ziua sa, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a salutat miile de persoane venite în preajma castelului Windsor să o felicite cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

Îmbrăcată într-un pardesiu verde pal și cu o pălărie asortată, ca întotdeauna, suverana a ieșit din incinta palatului la bordul unui automobil, din care a coborât apoi pentru a se plimba pe străzile orașului, primind urări și flori de la cetățeni.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, 90 de ani în 90 de secunde - Video

Vizibil fericită și mergând cu un pas plin de vioiciune, regina l-a avut în permanență alături pe soțul ei, Ducele de Edinburgh, precum și câteva doamne de onoare care au preluat o parte din nenumăratele buchete de flori care i-au fost dăruite. Traseul a inclus și dezvelirea unei plăci menționând aniversarea a nouă decenii de viață ai suveranei, amplasate în apropierea unui monument închinat Reginei Victoria. Printre altele, sărbătoritei i-a fost oferit și un spectaculos tort cu trei etaje, din care ea a tăiat o primă felie.

Plimbarea prin mulțime a continuat apoi la bordul unei mașini decapotabile, în care regina și Prințul Phillip, stând în picioare, au primit ovațiile publicului.

În cursul serii, suverana va aprinde, în fața castelului Windsor, prima din cele o mie de torțe răspândite pe întregul teritoriu al Regatului Unit pentru a lumina această sărbătoare.

Citește și: Fotografie cu totul specială, realizată la Palatul Buckingham

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel