Regele Mihai: Familia noastră are parte de bucurii, dar și de dezamăgiri

Regele Mihai
Regele Mihai

Regele Mihai le-a transmis un mesaj de Crăciun tuturor românilor.

Regele Mihai își exprimă, în tradiționalul mesaj de Crăciun, credința în forța tinerei generații de români, dar și respectul față de oamenii în vârstă, care dau "o lecție de curaj și de demnitate". De asemenea, face aluzie și la scandalurile care au zguduit Familia Regală în 2015 prin această frază: "Familia noastră, precum a fiecăruia dintre voi, are parte de bucurii, dar și de dezamăgiri și de griji".

Iată mesajul transmis de Regele Mihai:

Români,

În anul 1940, m-am adresat vouă de Crăciun pentru prima oară. Am traversat aproape un secol împreună, iar astăzi întoarcem încă o pagină din viața țării noastre.

Generația tânără știe ce vrea. Cu onestitatea și pasiunea tinerilor români, am încredere că timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine.

La sfârșit de an, gândul meu merge și către oamenii în vârstă, unii singuri, alții bolnavi. Ei ne dau o lecție de curaj și de demnitate.

Trimit încurajare celor care lucrează în spitale si salvează vieți. Celor care au inimile îndoliate, ca și celor îngrijorați de starea de sănătate a celor dragi, le trimit toată afecțiunea și compasiunea mea.

Le transmit un cuvânt de apreciere celor de la catedră, din toate școlile. Însuflețirea și modestia lor sunt un exemplu pentru societate.

Militarii noștri își fac datoria cu cinste, iar uneori aceasta îi costă viața. Ei dau dovadă de curaj și profesionalism.

Regina și cu mine suntem puțin prezenți în public, dar ne bucurăm când vedem că Palatul Elisabeta, Castelul Peleș și Săvârșinul sunt pline de viață, că adună mii de români și dau un exemplu bun societății. Multe instituții și organizații doresc să poarte un nume regal sau să aibă patronajul nostru, iar aceasta mă bucură nespus de mult.

Suntem în ajunul sărbătorii nașterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastră, precum a fiecăruia dintre voi, are parte de bucurii, dar și de dezamăgiri și de griji. Exemplul de iubire și credință al Familiei Mântuitorului se așază frumos alături de viața noastră de zi cu zi. Multe sunt diferite față de acum două mii de ani, dar multe au rămas la fel, în lumea oamenilor.

Trimit românilor din țară, din Basarabia și din toate colturile lumii, o părintească binecuvântare.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel