Regele Mihai, despre greșelile din Constituție

Regele Mihai 1
Regele Mihai 1

Regele Mihai a explicat care sunt greșelile din Constituție, spunând că legea fundamentală nu trebuie reformulată, ci regândită.

VEZI ȘI: UNDE a fost Iohannis înainte de vot. "Recunosc"-FOTO

"(Constituția actuală) nu trebuie reformulată, ci regândită. De ce a trebuit o Constituție nouă, când există una foarte bună, făcută de oameni care și-ar fi dat și viața pentru binele Țării? Constituția noastră românească a fost gândită o dată pentru totdeauna, fără dedesubturi, fără șiretlicuri. În cea actuală nu se scrie nimic despre hotarele adevărate ale României. Și nicăieri nu găsești ceva din care să se înțeleagă că hotarele României sunt o problemă deschisă. Dimpotrivă, în această chestiune totul e pecetluit. Pe urmă în legătură cu Biserica noastră strămoșească. Nu se spune despre ea că este Biserică Națională. Doar majoritatea covârșitoare e ortodoxă. Egalitatea în drepturi a celorlalte confesiuni și culte religioase nu se poate propune decât prin raportare la ea.

Asta n-ar însemna că Biserica majoritară ar decide asupra hotărârilor ce urmează să le ia nu știu ce confesiune. În credință lucrurile stau altfel decât în politică. Acordându-i însă Bisericii noastre Ortodoxe statutul de Biserică națională, acesteia i s-ar lărgi atribuțiile și responsabilitățile, marile decizii care de obicei depășesc politicul n-ar mai putea fi luate fără consultarea și votul ei. Aceasta e cauza pentru care Biserica Ortodoxă este tratată doar ca una dintre confesiunile și cultele religioase de pe teritoriul țării. Altfel s-ar discuta, de pildă, problema Basarabiei sau a românilor care trăiesc în diverse enclave, dacă Bisericii Ortodoxe i s-ar permite să-și exprime opinia ca factor de decizie. Biserica are o sarcină mult mai grea decât a guvernelor, căci se îngrijește de ceea ce este nepieritor în lume și în om", a fost mesajul Regele Mihai postat pe pagina de Facecook a Marilenei Rotaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel