''Regele biscuiţilor", arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Bulut Halil, patronul unei cunoscute societăţi producătoare de biscuiţi din România.  Halil a fost supranumit ''regele biscuiţilor"  şi este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. 

În acelaşi dosar au fost arestaţi preventiv patru membri ai conducerii firmei, respectiv Raluca Anamaria Blaj (contabil), Ioan Todoran (director tehnic), Mihai Gheorghe (şef secţie transporturi) şi Cornel Costea (inginer şef). Pentru Imad Ali instanţa a dispus control judiciar. Decizia nu este definitivă, notează Agerpres. 

Potrivit DICOT, în perioada 2011 - 2015, Bulut Halil, având calitatea de administrator al unei firme producătoare de biscuiţi, a constituit un grup infracţional organizat împreună cu Raluca Anamaria Blaj, referent contabil al firmei, şi Ioan Todoran, director tehnic, grup care a acţionat în sensul sustragerii companiei de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin evidenţierea în actele contabile ale acestei societăţi sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

Pentru atingerea acestui scop, în contabilitatea RoStar au fost înregistrate achiziţii fictive de bunuri şi servicii provenind de la 22 societăţi comerciale cu comportament specific celor de tip fantomă. În urma cercetărilor, s-a stabilit că membrii grupării întocmeau în înţelegere cu Bulut Halil şi din dispoziţiile acestuia realizau facturi fiscale fictive ce atestau în mod nereal diverse achiziţii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel