REFERENDUM ITALIA. REZULTAT neașteptat pentru RENZI

REFERENDUM ITALIA. REZULTAT neașteptat pentru RENZI. Italienii au fost chemați la urne pentru a aproba sau respinge prin referendum reformele constituționale propuse de premierul Matteo Renzi care dorește sporirea puterilor guvernului în detrimentul Senatului.

REFERENDUM ITALIA. REZULTAT neașteptat pentru RENZI. Votanții au spus "NU" la referendumul de duminică privind reforma constituțională majoră propusă de Matteo Renzi. Primele rezultate ale exit-poll-urilor arată că 42 - 46 % dintre italieni au votat "DA", iar 54 - 58% dintre italieni au votat "NU".

REFERENDUM ITALIA. REZULTAT neașteptat pentru RENZI. Matteo Renzi a spus că dacă referendumul va fi respins va da demisia și se va retrage de pe scena politică.

[citeste si]

REFERENDUM ITALIA. REZULTAT neașteptat pentru RENZI. Rezultatul nu trebuie neapărat să surprindă. Amintim că ultimele sondaje de opinie, realizate în urmă cu două săptămâni, deoarece sunt interzise cu 15 zile înaintea scrutinului, dădeau un avans între 5 și 8 puncte procentuale taberei antireforme.

REFERENDUM ITALIA. REZULTAT neașteptat pentru RENZI. Matteo Renzi susținea că reformele sale vor debloca procesul de luare a deciziilor și vor duce la o guvernare mai bună în Italia, o țară care, din 1946, a avut 63 de guverne și 27 de prim-miniștri. Cei care erau împotriva reformei constituționale spuneau că se tem că guvernul va deveni prea puternic, în timp ce ceilalți erau de acord cu ideea reformelor, dar declarau că sunt prost puse în practică. Renzi a fost practic singurul lider politic în favoarea reformelor constituționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel