Ferenc Vasas, în stare gravă

RECTIFICARE: Profesorul Ferenc Vasas se află în comă în urma unor complicații postoperatorii. Facem precizarea în urma informației inițiale potrivit careia Ferenc Vasas ar fi încetat din viață.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Constantin Barbu, fost jurnalist HOTNEWS, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

"Profesorul Ferenc Vasas (73) de la Facultatea de Jurnalism a murit în urma unor complicații postoperatorii în seara zilei de 25 martie, conform informațiilor postate de familie pe Facebook. Vasas era cunoscut în rândul studenților pentru metodele sale neortodoxe de predare, pentru obsesia față de președintele american Calvin Coolidge și pentru calitatea excepțională a cursului său.

Profesorul este recunoscut în agențiile de presă din Romania drept unul dintre cei mai importanți formatori pentru tinerii reporteri. Conform intactmediaacademy.ro, profesorul a fost coautor al primului manual autohton de jurnalism, cu contribuții la primele trei ediții, autor al unor studii de specialitate pe teme legate de efectele presei. A mai predat la facultatea de profil a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, la Univesitatea Romano-Canadiana din Brasov, precum și la alte instituții similare.

Datele privind înmormântarea profesorului nu au fost comunicate.
____
Și asta e cea mai tristă știre pe care am scris-o până acum", a fost mesajul lui Constantin Barbu postat pe Facebook.

VEZI ȘI: "A murit Ferenc Vasas, o știre care n-ar fi trebuit să existe". Mesajele studenților săi - exclusiv

Ferenc Vasas, unul dintre mentorii jurnalismului autohton, avea o experiență de peste 40 de ani în presă, din care mai bine de 15 și în învățământul superior de jurnaliști. Începand din anul 1998, era cadru didactic asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii (FJSC), din cadrul Universității București. De asemenea, studenții îl puteau găsi la Intact Media Academy, la un minunat curs de tehnici de editare a știrilor de ziar și televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel