Urmărește emisiunea live


Reacție oficială de la Kremlin față de amenințarea SUA

Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al preşedintelui Rusiei, a reacționat duminică față de amenințarea SUA, de a căuta "miliardele" lui Vladimir Putin în Elveţia.

Conform AFP, ziarul britanic The Times a publicat vineri un articol în care citează o sursă guvernamentală americană sub protecţia anonimatului, care susține că SUA ar lua în calcul, în cazul în care Rusia va trimite trupe în Ucraina, să caute să-l sancţioneze pe Vladimir Putin în mod personal, căutând şi blocând în bănci elveţine suma de "40 de miliarde de dolari", pe care acesta ar fi strâns-o în contul intereselor pe care le deţine în cadrul Gazprom şi al altor grupuri în domeniul hidrocarburilor.

Citește și: Cea mai sexy imagine cu Vladimir Putin - FOTO

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin, a catalogat drept "absurdă" ameninţarea SUA: "Este evident o farsă din genul celor absurde".

"Preşedintele nostru nu are, deci, de ce să se teamă în această privinţă?", a fost întrebat acesta, conform Mediafax.

"În orice caz, nu din partea ziarului The Times. De ce trebuie să ne fie frică de sancţiuni care sunt, a fortiori, atât de absurde? Nu putem decât să râdem de sancţiuni atât de absurde", a răspuns Dmitri Peskov.

Cotidianul britanic scrie că Statele Unite ar putea să ceară Elveţiei să coopereze, cu scopul de a identifica depuneri sub nume false. Ziarul respectiv precizează că acest tip de căutări sunt încredinţate secţiei antiteroriste din cadrul Trezoreriei americane.

Vezi și: AVERTISMENT: Putin va ajunge la Ierusalimul rusesc. Occidentul, decizii urgente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel