EXCLUSIV  Reacție furibundă: Ministrul de Interne nu știe legea, iar șeful Poliției trebuie anchetat

Marius Marinescu, autorul legii pentru protecția animalelor îl contrazice pe Ministrul de Interne care a declarat recent că nu există proceduri pentru intervenții în cazul animalelor sălbatice. Marinescu a spus pentru DCNews că ministrul Dragoș Tudorache nu cunoaște legea, iar șeful Poliției din Sibiu trebuie demis și anchetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.  

Domnul Ministru de Interne Dragoș Tudorache dă dovadă de necunoașterea legii. Domnul ministru spunea că ar trebui luate în calcul niște proceduri noi în astfel de situații. Este evident ca nu cunoaste legea, și nu inteleg pe ce criterii și-a ales consilierii. Cred ca i-a angajat politic. Dacă citiți legea pentru protecția animalelor, legea nr.9/2008, la punctul 23, art. 26 alineatul 1, se arată clar cine se ocupă de astfel de situații: un comandament format din reprezentanți ai  MAI, ai Autorității Naționale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranța Alimentelor, în colaborare cu ONG-urile pentru protecția animalelor. In cazul animalelor sălbatice, în componența acestui comandament mai intră și reprezentanti ai Agenției de Mediu. Mă mir că domnia-sa nu a fost informat. 

Evenimentul de la Sibiu trebuia soluționat de un comandament local, din care să facă parte reprezentanți ai Poliției Sanitar-Veterinare ( infiintata prin HG nr.701/2014),  ai Agenției de Mediu, ai Poliției Sibiu, în colaborare cu ONG-uri de profil. Federația pentru Protectia Animalelor și Mediului (FPAM), al cărei președinte fondator sunt, a încheiat, cu ani în urmă, un Protocol la nivel național cu Inspectoratul General al Poliției. Din păcate, anul acesta, capii Poliției nu au mai fost de acord cu un nou Protocol, incălcând, astfel, prevederile legislației în vigoare. Sper ca tragedia ursulețului ucis să-i determine să respecte legea și să încheiem împreună un Protocol pentru anul viitor, a declarat Marius Marinescu, președintele fondator al Federatiei pentru Protecția Animalelor și a Mediului și autorul legii pentru Protecția Animalelor.

Șeful poliției din Sibiu, responsabil

Am aflat că șeful poliției Sibiu a fost numit in functie de curând. Nu a avut bunăvoința să se intereseze de legislația pentru protecția animalelor și uite unde s-a ajuns. Din necunoasterea legii, seful Politiei Sibiu da, cu lejeritate, ordine iresponsabile, precum cel ca ursul să fie lovit cu mașina. Avem de-a face cu un abuz în serviciu, pentru că nu era de competenta sa capturarea ursuletului; actiunea cadea in sarcina reprezentanților Direcției Sanitar- Veterinare si ai Directiei de Mediu. 

Tragem concluzia ca seful Politiei Sibiu este complice la acte de cruzime asupra animalelor, pentru că animalul a fost hăituit de o "hoardă" de vreo 50 de indivizi , la îndemnurile polițiștilor, ceea ce se sancționează cu închisoare de până la 3 ani, conform legii nr.9/2008. 

În opinia mea, aceeași persoană trebuie acuzată de ucidere cu intenție a unui animal, deoarece a ordonat împușcarea ursulețului. O asemenea faptă se sancționează, de asemenea, cu închisoare de până la 3 ani. Asistăm la un cumul de infracțiuni, și mă întreb de ce Ministrul de Interne nu l-a demis până acest moment din funcție, a completat președintele FPAM și autorul legii pentru Protecția Animalelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel