Reacție fabuloasă a unui primar: Eu am semnat, normal. Ce, e treaba mea?

Primarul unei comune din Dolj a oferit o explicație halucinantă pentru faptul că autoritatea locală a cumpărat patru tone de semințe pentru gazon, în loc de 39 de kilograme cât ar fi fost necesar, pentru amenajarea unui parc în suprafață de doar 1.000 de metri pătrați.   

Primarul social-democrat al comunei doljene Malu Mare, Alexandru Dicu, a cheltuit în mod nejustificat aproape 300.000 de lei pentru amenanjarea unui părculeț de 1.000 de metri pătrați, arată un raport al Curții de Conturi, citat de Digi 24.

Suma a fost cheltuită pentru flori, pomi, pavele și borduri, care însă nu există, dar și pe 4.000 de kg de semințe pentru gazon, o cantitate suficientă pentru acoperirea a 20 de terenuri de fotbal.

Un teren de fotbal dintr-un sat românesc, vedetă în presa internațională

Explicaţia primarului însă este fabuloasă: "Eu am semnat normal. Ce e treaba mea? Eu nu sunt inginer agronom. Ce știu eu că intră trei kilograme sau 15 kilograme de sămânță la un metru pătrat? În primul rând nu era problema mea, chiar nu era problema mea.", a afirmat primarul Alexandru Dicu.

În 2011, Guvernul Boc a alocat aproape un milion de lei pentru parcul din comuna Malu Mare, în cadrul programului de îmbunătăţire a calităţii mediuluipentru ca un an mai târziu, în luna aprilie, autoritățile să și recepționeze lucrările.

Însă, un control al Curții de Conturi a scos la iveală numeroase nereguli grave, inclusiv faptul că, în actele proiectantului, parcul comunei doljene ar avea o suprafață de 1.000 de metri, în realitate acesta fiind în suprafață de peste 3.700 mp.

În schimb, primarul susține că nu este nimic în neregulă și că va contesta decizia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel