Reacția liderilor lumii față de conflictul Israel - Palestina

Comunitatea internațională rămâne divizată, în timp ce ofensiva israeliană în Fâșia Gaza continuă pentru a treia zi, iar militanții palestinieni lansează rachete  spre câteva orașe palestiniene.

Câteva dintre reacțiile liderilor lumii, adunate de Al Jazeera:

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki: "Nu este de așteptat ca o țară să rămână impasibilă în timp ce o organizație teroristă lansează atacuri cu rachete în acea țară, cu impact asupra civililor inocenți".

Liga Arabă: Secretarul general al Ligii Arabe, Nabil al Arabi, a cerut o reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pentru "a adopta măsuri care să oprească agresiunea Israelului împotriva Fâșiei Gaza".

Merkel rupe tăcerea în cazul conflictului Israel - Palestina

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a spus că atacurile cu rachete lansate de Gaza sunt "inacceptabile" și a îndemnat Israelul să dea dovadă de reținere. "Condamn numărul ridicat al vieților de civili pierdute în Gaza".

Iran: "Țările vestice și suporterii Sionismului trebuie să adopte o poziție fermă pentru a preveni catastrofa umanitară din Palestina", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe.

Marea Britanie: "Condamn ferm atacurile lansate de Hamas împotriva civililor israelieni și subliniez dreptul Israelului de a se apăra" - premierul David Cameron.

Venezuela: "Guvernul Venezuelei condamnă viguros răspunsul militar nedrept și disproporționat al ilegalului stat israelian împotriva eroicului popor palestinian" - președintele Nicolas Maduro.

Egipt: "Egipt condamnă aceste ostilitățile, care au condus la uciderea și rănirea a zeci de palestinieni", a spus ministrul de Externe, care a cerut ca Israelul să înceteze "pedeapsa colectivă".

Puterea militară a Israelului, în cifre. Ce armată are Netanyahu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel