REȚETA ZILEI: Clătite cu brânză la cuptor

Celebre prin  Bucovinei,  clătitele sunt umplute cu o cremă de brânză proaspătă şi gătite uşor la cuptor. 

Timp de preparare: 20 min

Timp de gătire: 40 min

Servire în: 60 min

Ingrediente

Pentru clătite
– 2 ouă
– 250 ml lapte
– făină cât cuprinde
– un praf de sare
– 1 pliculeţ zahăr vanilat
– unt

Pentru umplutură

– 500g brânză proaspătă
– 6 linguri de zahăr
– 1 ou
– stafide
-esenţă de vanilie sau/şi rom
Pentru sosul de smântână: 300g smântână, 4 linguri de zahăr şi esenţă de vanilie.

Mod de preparare

1. Clătitele
Se mixează într-un vas ouăle cu laptele, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat făina cernută până se obţine un aluat omogen şi uşor subţire. Se pune în tigaie o bucăţică de unt şi se lasă la încins. Când e gata tigaia, se adaugă cu ajutorul unui polonic o parte din compoziţie cât e suficient pentru o clătită, astfel clătitele vor ieşi subţiri şi bine coapte.

2. Umplutura

Într-un bol se amestecă brânza proaspătă cu oul, stafidele, zahărul şi esenţele. Amestecul obţinut va fi folosit la umplerea clătitelor. Pentru a avea un gust mai parfumat, puteţi adăuga coajă de lămâie sau portocală rasă.

3. Sosul de smântână

Mixaţi smântâna cu zahărul şi nu uitaţi de plusul de gust: esenţa de vanilie.

Mai multe pe yve.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel