Rețeta utilizată de companiile de succes din România

Câteva dintre companiile care au izbutit în România și au trecut cu bine peste criza financiară, ce a lovit întreaga lume, au în spate o rețetă japoneză de succes, și anume Principiile KAIZEN, ale Sistemului de Management al Îmbunătățirii Continue.

Iată cele 7 Principii KAIZEN, prezentate de Dr. Julien Bratu, Director al Institutului KAIZEN® România, care au fost aplicate cu succes în România de companiile membre ale Asociației KAIZEN Manager Club. 

1. Vremurile grele sunt vremuri bune. Vremurile grele sunt ocaziile marilor schimbări.

Atunci, trebuie înțeles că ceea ce, odinioară, ți-a adus succes în perioadele dificile nu mai funcționează și trebuie căutat ceva nou.

Dificultățile stimulează creativitatea și schimbarea, iar, în astfel de momente, poți transforma obstacolele și constrângerile în oportunități de câștig și dezvoltare.

2. Gândește-te cum să rezolvi problemele ce apar și nu îți pierde vremea căutând scuze pentru a nu le rezolva. Abordează o atitudine pozitivă, optimistă și curajoasă în fața problemelor, privindu-le ca oportunități de dezvoltare, pentru tine și echipa ta. În fond, rolul adulților pe Pământ este de a-și rezolva problemele.

3. Nu aștepta să fii perfect! Rezolvă imediat, chiar dacă rezolvi doar 50% din obiectiv, pentru început! Important e să acționezi. Prin acțiune înveți, formându-ți propria experiență și, astfel, te apropii de perfecțiune.

4. Corectează imediat o greșeală pe care ai observat-o! Atunci când descoperi o eroare, acționează imediat. Nu amâna rezolvarea pe mai târziu, altfel vor crește șansele ca eroarea să devină tot mai dificil de înlăturat.

5. Întreabă-te cât mai des ”De ce”. Aplică metoda ”5X De ce?”, pentru a afla cauza rădăcină a lucrului care te preocupă. Răspunsurile te vor ajuta să înțelegi mai profund procesul care te conduce la rezultatul dorit. În special, când se ivește o problemă, întreabă, în primul rând, de ce a apărut problema și nu cine e vinovat de apariția ei.

6. Stimulează și utilizează inteligența tututor oamenilor pentru a face KAIZEN. Încurajează oamenii să vină cu idei de îmbunătățire, pentru că “Unde sunt mai multe idei, puterea crește!” Investiția în inteligență este cea mai rentabilă investiție.

7. Gândirea KAIZEN este inepuizabilă, ca și Viața însăși. Calea KAIZEN înseamnă evoluție, prin schimbare și învățare continuă.

În plus, Institutul KAIZEN® România a adăugat încă trei principii, special pentru schimbarea “mentalității mioritice” – de resemnare în fața pericolului -  care sunt “puse în ramă” în secțiile de producție din companiile care aplică cu succes KAIZEN.

  1.       Nu există ”Nu pot”.
  2.       Nu există ”Nu știu”.
  3.       Cooperarea este mai bună decât conflictul.

                       Mă întreb:

  • ”Cum pot să contribui..?”
  • ”Cum pot să ajut...?”

Companiile din România care au aplicat Managementul KAIZEN au reușit:

-          creșterea cifrei de afaceri cu 30%, într-un an;

-          reducerea costurilor generale cu 30%, într-un an;

-          îmbunătățirea calității cu 50%, eliminând reclamațiile;

-          motivarea și implicarea angajaților în a face îmbunătățiri, în întreaga firmă.

Vezi și: Companiile din România care au folosit ocazia crizei economice dau BURSE studenților. "Vrem să facem din ei olimpici"

Mai multe detalii aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel