RCA. Victor Ponta susţine că prețurile polițelor pentru tineri sunt excesive

Premierul Victor Ponta susţine ideea reanalizării sistemului RCA în cazul tinerilor sub 25 de ani, propunere lansată de ministrul Darius Vâlcov.


"Sprijin inițiativa ministrului Darius Vâlcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor!

Prețurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceștia, ținând cont că mulți dintre ei sunt studenți sau la început de carieră. O mașină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să și-l permită!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov, a solicitat conducerii Autoritătii pentru Supraveghere Financiară /ASF/ să reanalizeze și să regândească sistemul RCA (asigurarea de răspundere civilă auto - n.r.) în privința tinerilor sub 25 de ani, informează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Citește și: Victor Ponta: Din 2012, gradul de absorbţie a fondurilor UE a crescut de la 7 la 52%

"Actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor", a declarat ministrul Finanţelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel