RCA, scumpire majoră. Tinerii, cei mai afectați

Șoferii primesc o nouă lovitură din partea societăților de asigurări. Prima anuală plătită pentru poliţa obligatorie de răspundere civilă auto a crescut, în medie, în ultimele două luni, cu 13%, informează economica.net.

Poliţa RCA s-a scumpit constant de la începutul acestui an, astfel că în  ultimele şase luni, mai ales în cazul tinerilor sub 30 de ani, acestea având o modificare substanțială. Cele mai mari scumpiri ale polițelor se întâlnesc în Sibiul, Suceava, Timişoara şi Craiova.

Concret, în acest moment, un tânăr de 26 de ani care conduce un Logan cu o capacitate cilindrică de 1,6 litri şi o putere de 90 de cai va plăti cel puţin 1.400 de lei pe asigurarea obligatorie. Această sumă este însă valabilă doar în cazul Astra Asigurări, întrucât toate celelalte societăţi de asigurare cotează la peste 2.000 de lei. Astfel, al doilea cel mai bun preţ din piaţă este cel oferit de City Insurance, care vinde cu 2.100 de lei, urmat de Asirom care cotează la 2.200 de lei.

Citește și: Vezi ce ți se poate întâmpla dacă nu ai reînnoit polița RCA

Euroins, societate care vindea tradiţional la cele mai mici preţuri a făcut un pas mare în spate, cel puţin în ceea ce priveşte tinerii. Societatea cu acţionari bulgari are cele mai mari preţuri ajungînd şi la 3.900 de lei, în cazul tinerilor din Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel