Răzvan Zamfir, farse memorabile de 1 Aprilie. "Am primit un mail. Părea credibil" - exclusiv

Jurnalistul Răzvan Zamfir, de 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor, a povestit - pentru DC News - două farse memorabile; una care i-a fost făcută și alta pe care a făcut-o el.

VEZI ȘI: Victor Ciutacu, la România TV, 1 aprilie 2013. "În acte" de Ziua Păcălelilor

Ambele momente s-au petrecut pe vremea când Răzvan Zamfir era la conducerea ziarului Ghimpele. În rândurile de mai jos veți vedea cum un pamflet a atras reacția vehementă a unui politician celebru, dar și cum au fost păcăliți câțiva jurnaliști.

"Am publicat un pamflet, pe vremea când conduceam Ghimpele, la adresa unui politician în vogă la acel moment dat. Un politician tinerel și foarte arțăgos. Pe 1 Aprilie, am primit un mail - părea credibil, adresa era plauzibilă și formularea credibilă - în care eram amenințat cu un proces pentru defăimare. M-a surprins, pentru că pamfletul nu era chiar atât de dur (comparativ cu ce semnam de regulă), și nici nu conținea decât aluzii și fine înțepături. Am luat amenințarea de bună și, evident, am acționat în consecință.

A două zi, deschiderea de ziar conținea o anchetă la sânge, cu date și trimiteri clare, cu specificația că totul va fi invocat și în instanță și cu mențiunea că, în paralel, avocații noștri contruiesc o ofensivă în instanță pentru tentativă de intimidare... Pe principul (reiterat și în spotul nostru tv) "ba p-a mă-tii".

M-a abordat un consilier care, după ce și-a manifestat respectul pentru libertatea presei, m-a întrebat amical, ce a determinat reacția. I-am spus și a urmat o pauză. Pauză în care amuzamentul câtorva colegi - familiarizați cu temperamentul meu - a devoalat glumă.

Am închis telefonul și i-am anunțat că au un proces, pentru fals și uz de fals. Ei bine, nu toți ziariștii sunt obișnuiți cu legea, astfel încât câțiva colegi implicați s-au speriat și au început să caute metode de aplanare a conflictului. A fost păcăleala mea. Partea proastă e că a durat câteva zile să-i conving că glumesc, toți se pregăteau să explice instanței că n-au vrut să uzurpe o calitate oficială. Eu am râs. La ambele păcăleli", a povestit jurnalistul Răzvan Zamfir pentru DC News.

VEZI ȘI: Codrin Ștefănescu, 1 Aprilie. Farsele din viața lui Codrin Ștefănescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel