Răzvan Burleanu, dezvăluiri din contractul FRF-Victor Pițurcă: Clauza de reziliere, înlăturată

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a dezvăluit, vineri, motivul pentru care selecționerul Victor Pițurcă pleacă gratis de la conducerea reprezentativei naționale de fotbal a României, fără a mai plăti despăgubiri, deși în contractul inițial exista o clauză de reziliere.

"Negocierea contractului a avut loc înaintea meciului cu Ungaria. Termenii au fost următorii: pe de-o parte modificarea termenului contractul în loc de noiembrie 2016 noiembrie 2015 și introducerea unei clauze prin care oricare parte contractuală putea rezilia contractul în orice moment până la finalul acestui an fără plata niciunei despăgubiri. Două motive au fost determinante: pe de-o parte pentru că dacă Victor Pițurcă nu-și mai dorea să rămână la echipa națională și aș fi insistat pe acest subiect, în mod cert s-ar fi creat o situație tensionată și contraproductivă. În al doilea rând, dacă am fi avut contraperformanță în meciurile cu Ungaria și cu Finlanda, fiind pusă în pericol calificarea, și ne-am fi dorit un alt selecționer, FRF ar fi fost împovărată de plata detaliilor contractuale pe care le cunoașteți foarte bine", a explicat Răzvan Burleanu.

Întrebat dacă a încercat să-l convingă pe Victor Pițurcă să nu renunțe la banca naționalei, șeful FRF n-a dat un răspuns clar, doar a subliniat dorința fostului selecționer de a pleca: "Discuțiile au fost unele prelungite. Vă amintiți primul moment al aceste povești în care i-am solicitat plata a 700.000 de euro, moment în care s-au simțit anumite probleme la nivelul echipei naționale și a staff-ului tehnic și ne-am asumat acest angajament, astfel încât după meciul cu Finlanda, oricare dintre părți. (...) Nu am mai avut nici pârghii și știam că își dorea foarte mult să plece. Dacă această dorință a lui Victor Pițurcă de a pleca nu ar fi afectat unitatea și stabilitatea, mi-aș fi dorit să rămână".

"Aș spune că a fost vorba de o reziliere cu acordul părților", a completat șeful FRF, deși, în septembrie, acesta susținea, potrivit stirileprotv.ro, că federația s-ar bucura dacă va avea de încasat clauza de reziliere a contractului lui Victor Pițurcă, în cazul în care selecționerul va prelua conducerea tehnică a formației saudite Al-Ittihad Jeddah.

"E o clauză confidențială, la fel ca și contractul. Iar federația nu se poate decât bucura dacâ va avea de încasat o asemenea sumă. (...) După cum se știe, avem un contract, iar contractele sunt făcute ca să fie respectate și de o parte și de alta", declara Burleanu pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea din Grecia.

Victor Pițurcă și FRF au încheiat în data de 29 iunie 2011 un contract, potrivit căruia selecționerul încasa un salariu brut lunar de bază de 10.000 de lei și o indemnizație sportivă anuală netă în valoare de 400.000 de euro.

Conform unei clauze din contract, partea care solicita închierea înțelegerii înainte de termenul de 30 noiembrie 2016 (la cinci luni după Euro-2016) trebuie să plătească despăgubiri, după cum urmează: "Daca pana la data de 30 noiembrie 2016, oricare dintre parti denunta unilateral contractul, aceasta (angajator sau salariat) va achita toate sumele prevazute la punctele J1 (n.r. - 10.000 de lei brut pe luna) si J2 (n.r. - 400.000 de euro net anual), litera a), ce ar fi fost scadente de la momentul denuntarii unilaterale a contractului si pana la 30.11.2016, precum si, in plus, o despagubire in suma de 500.000 de euro net, platibila in 45 de zile de la data denuntarii unilaterale a contractului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel