Război total în USR. Scandal fără precedent după ce a fost aleasă o nouă conducere

Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a decis astăzi să invalideze o adunare desfăşurată de către un grup de 24 de scriitori, care au luat mai multe decizii, printre care numirea unei noi conduceri. Scriitorul Dan Mircea Cipariu, care se recomandă vicepreședinte USR, susține că Adunarea Generală a Uniunii Scriitorilor din România nu este infirmată de nicio instanță. 

”Totul este un fals grosolan. USR, de la care grupul se revendică explicit într-un comunicat adresat Tribunalului Bucureşti, nu a convocat, ea, nicio astfel de Adunare Generală. Conform art. 16 din Statutul USR, înscris la Judecătorie în 2013, orice Adunare Generală se convoacă la solicitarea Preşedintelui, în sesiune ordinară, la 5 ani, iar în sesiune extraordinară, când e necesar, la propunerea Preşedintelui, a Consiliului sau a unei treimi din membrii USR (peste 800 de membri din cei 2.600). Ceea ce nu e cazul convocării la care ne referim”, menţionează USR, precizând că ”alegerea organelor de conducere ale USR se face, conform aceluiaşi articol 16, în adunările generale ale celor 20 de filiale”.

Vezi aici mai mult: USR acuză un FALS GROSOLAN. A fost aleasă, nelegal, o nouă conducere

”Domnul Nicolae Manolescu Apolzan încearcă să-şi atribuie calitatea de reprezentant al Uniunii Scriitorilor din România printr-o structură, Consiliul Director, care este inferioară Adunării Generale a USR. Ar trebui ca semnatarii unui document ce este nul de drept să citească prevederile OUG 26/2000 şi să înţeleagă faptul că orice asociaţie din România are obligaţia de a avea o Adunare Generală anuală. Semnatarii insistă pe un articol ilegal, dintr-un statut ilegal, acela că Adunarea Generală ordinară a USR se convoacă la solicitarea Preşedintelui, în sesiune ordinară la 5 ani”, precizează Cipariu, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres. El susține că Nicolae Manolescu ”nu a fost şi nu este înscris în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor”. 

[citeste si]

Povestea e mai veche. În 13 martie 2016 un Comitet de iniţiativă al Adunării Generale a Asociaţiei Uniunea Scriitorilor din România a convocat Adunarea Generală Extraordinară în sediul Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Capitală și a votat o nouă conducere. Și atunci, Nicolae Manolescu a reacţionat dur. Membrii auto-declaratei conduceri a USR au fost excluși. 

O sentință civilă din 2016 a constatat că alegerea lui Nicolae Manolescu în funcția de președinte a USR este statutară, ca și a celorlalte organe de conducere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel