Război Siria. Victorie IMPORTANTĂ pentru Rusia și Assad

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat miercuri că armata siriană a preluat controlul asupra tuturor sectoarelor din Orașul Vechi din Alep. Reginea se află în partea de nord a orașului și s-a aflat până acum în mâinile rebelilor.

Armata a început de marți să pătrundă în Orașul Vechi, parte a unei ofensive rapide în urma căreia rebelii au pierdut circa două treimi din sectorul estic, aflat sub asediu, în ultimele două săptămâni.

Marți, OSDO anunțase că alte cinci cartiere ale rebelilor din orașul sirian Alep, aflate în districtul-cheie Chaar, au fost recucerite de trupele regimului de la Damasc, care controla deja peste 70% din acest bastion al insurgenților.

Cartierele Chaar, Awwad, Jouret Awwad, Karml al-Jabal și Karm al-Beik, care se află în partea centrală a sectorului estic al orașului Alep, au fost cucerite de regimul de la Damasc

De la începutul ofensivei armatei siriene și a milițiilor aliate, la 15 noiembrie, menită să recucerească sectorul estic al orașului Alep, pe care l-a pierdut în 2012, regimul de la Damasc i-a alungat pe rebeli dintr-o serie de cartiere, prin bombardamente distrugătoare, scrie Agerpres.

Insurgenții, depășiți de forțele aeriene ale regimului, sunt în prezent cantonați în zona sudică a sectorului estic al orașului Alep, cu mii de familii prinse în capcană.

Peste 50.000 de civili au fugit din estul orașului Alep în zonele guvernamentale, de la începutul acestei ofensive care s-a soldat până acum cu sute de morți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel