EXCLUSIV  Război la nivel înalt după un interviu DCNews: Știm unde ai fost în ultimii 25 de ani

Dragoș Frumosu, președintele CGM-UGSR, transmite un punct de vedere tranșant după interviul acordat de Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, pentru dcnews.ro. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV Răsturnare de situație: Cel mai mare plan de unificare, spulberat de o întrebare

"Fără a avea intenția de a intra într-o polemică, vă spunem, domnule președinte Bogdan Hossu, că, dacă dvs. nu știți unde am fost noi timp de 25 de ani, noi știm unde ați fost dumneavoastră. Împreună cu cei doi colegi, Miron Mitrea și Victor Ciorbea, pe care acum îi criticați, ați format o echipa – alții o denumesc oficial grup infracțional organizat prin care:

1. ați transferat în anul 1990, către o societate căpușă, în baza unui proces verbal, falsificând semnătura dlui Ştefan Călinescu, patrimoniul CGM-UGSR alcătuit din bazele de tratament şi odihnă, sediile sindicatelor, casele de cultură,

2. ați scos din conturile CGM-UGSR aproximativ 2,8 milioane dolari şi 4,7 miliarde de lei,

3. ați vândut peste 300 de apartamente,

4. ați continuat, împreună cu liderii BNS și CSDR, împărțirea și gestionarea ilegală a acestui patrimoniu", transmite Dragoș Frumosu, după un interviu acordat de Bogdan Hossu pentru dcnews.ro

"Suntem vii, domnule Hossu!"

Președintele CGM-UGSR adaugă că "În schimb, în tot acest timp, CGM-UGSR a încercat să se reorganizeze după noua legislaţie sindicală si să stopeze jaful provocat de acțiunile celor patru confederații: Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, BNS şi CSDR., ai căror lideri ne-au târât în procese, încercând disperat să blocheze demersurile noastre de a moderniza și continua activitatea sindicală. Vă aduc aminte că patrimoniul sindical a fost creat din cotizaţiile membrilor săi și trebuia – conform legii - să rămână indivizibil şi netransmisibil, și utilizat strict în folosul tuturor membrilor de sindicat. Suntem vii, domnule Hossu! Și vă spunem că, dacă dvs. nu știți de noi, noi știm ce vrem să facem: să recâștigăm încrederea și respectul membrilor noștri pentru drepturi mai mari, condiții de muncă și viață decentă, pentru respectul muncii lor și pentru o legislație care să le apere drepturile. Oamenii au nevoie de sindicate care să îi reprezinte cu adevărat, nu de lideri cu interese proprii și agende ascunse. Pe scurt, vrem să îndreptăm greșelile pe care dvs. le-ați făcut până în prezent. Organizaţia noastră a fost înfiinţată în anul 1945, iar prin sentința definitiva nr. 1450/25.05.2016 s-au făcut toate modificarile de acte succesive de funcționare a CGM-UGSR din 1945 până în prezent, în conformitate cu prevederile Legii nr. 62/2011. Aceasta înseamnă că noi funcționăm în cadrul legii, iar dumneavoastră în afara ei. Nu văd niciun motiv pentru care trebuie să vă intereseze acum soarta noastră, desigur, dacă nu vă este teamă de consecințele sentinței definitive nr. 1450/25.05.2016 și a faptelor care fac parte integrantă din dosarul DNA nr. 109/P/2011. Pentru unele fapte există rezoluţia DNA 197/P/2011 și suntem siguri că instituțiile abilitate ale statului și justitia vor acționa în spiritul legii, adevărului și dreptății". 

"Organizația noastră va continua procesul de construire a unei miscări sindicale puternice, aproape de membri și în beneficiul lor", a conchis Dragoș Frumosu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel