Război între Palate. Oprea l-a făcut "mincinos" pe Ponta, după ce premierul l-a atacat pe Băsescu

Premierul Victor Ponta a spus, luni seară, că președintele Traian Băsescu a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrărilor pentru autostrada Comarnic-Braşov. În replică, purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a catalogat, marți, drept mincinoasă afirmația premierului.

"Şi mai e un caz care recunosc că-mi stă pe suflet şi de care nu mă las cât sunt prim-ministru şi dacă oi fi preşedinte: Comarnic-Braşov - parteneriat public-privat. Să facem din banii altora. Un an şi două luni am negociat, am făcut toate procedurile, am trimis la EUROSTAT, am făcut absolut tot. Trebuia să semnăm contractul. A ieşit domnul Băsescu, ţineţi minte, la învestitura domnului Rus, şi a zis: «Vedeţi, corupţie!»", a declarat Victor Ponta, la România Tv.

"Şi a făcut sesizare la DNA. Atenţie, a făcut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci, el a zis: «Vă spun eu că ăştia-s nişte corupţi!?». DNA, dacă primeşte sesizare, sigur, s-a dus şi a întrebat: «Aţi semnat vreun contract?». «Nu, nu am semnat încă. O să-l semnăm!». «Aaa... că ne-a zis domnul Băsescu că atunci când o să-l semnaţi o să fie ceva...»", a continuat prim-ministrul.

Vezi și: Victor Ponta, tranșant: Este cel mai mare rău făcut vreodată României

El a spus că în astfel de acţiuni se vede "foarte multă răutate", precum şi mentalitatea lui Traian Băsescu, care a rămas celebru în România prin faptul că, atunci când era ministru al Transporturilor, a spus că România nu are nevoie de autostrăzi.

"Eu vreau să semnăm şi să facem Comarnic-Braşov, pentru că România nu se va dezvolta până când nu reuşim să trecem din Bucureşti în Transilvania pe autostradă", a conchis Victor Ponta.

Președinția îl acuză pe premier de minciună

În replică, purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, a precizat, marţi, că Traian Băsescu nu a făcut nicio sesizare la DNA cu privire la atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic - Braşov, aşa cum, "în mod mincinos", a afirmat Victor Ponta, scrie Mediafax.

"În discursul susţinut la învestirea în funcţie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus, în data de 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, domnul preşedinte Traian Băsescu a atenţionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrări, suspiciuni care au provocat retragerea a două bănci europene extrem de importante care, în mod uzual, finanţează proiecte în România", a transmis Bogdan Oprea.

Citește și: Prezidențiabilii Ponta și Iohannis, apariții simultane la TV. Cine a câștigat războiul audiențelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel