Război în Ucraina, haos în România

Războiul civil din Ucraina provoacă, printre altele, haos politic în România. 

Declarații care se bat cap în cap între președinte și premier, între premier și ministerele de Externe și de Apărare.

Președintele Băsescu ne anunță că vor fi chemați în țară căpșunarii pentru încorporare. Premierul Ponta anunță că nu e niciun pericol, dar între timp, Ministerul Apărării publică noul tip de certificat medical necesar plecării la război. Apoi, dl Ponta le dă celor de la Avioane Craiova o veste proastă - "va fi război" - și una bună - "fabrica de avioane va avea comenzi". Probabil, ca urmare a războiului. Între timp, premierul convoacă CSAT-ul, dar președintele nu vrea să-l convoace căci nu vrea să execute un ordin al d-lui Ponta.

Între timp, Vocea Rusiei bagă bățul prin gard, anunțând că Rusia ar pune la pământ toată aviația României în 30 de minute. Ministerul Apărării răspunde cu un comunicat, mostră absolută de imbecilitate, la prima vedere. În realitate, desigur, un episod de tip război psihologic menit să pună pe bigudiuri mintea analiștilor GRU. Din comunicat rezultă că tinerii români vor fi încorporați, dar de fapt nu vor fi. Delfinii militari din Marea Neagră au rămas astfel fără ordine și cu cipurile arse de atâta gândire adâncă din partea d-lui Dușa.

Citește și: Chirieac, despre șansele ca românii să fie chemați la război

Atunci când sunt bine conduse, așa cum s-a întâmplat după 11 septembrie 2001, structurile militare românești au rezultate bune, după cum s-a văzut în Afganistan și Irak. Probabil că aliații americani ai României ar trebui să disloce în țară o brigadă NATO care să integreze și partea aptă combatantă și cât de cât dotată a armatei române. Militarii români au dovedit că știu bine să lupte, dacă nu sunt conduși de politicieni. Pur și simplu, o unitate NATO condusă eventual de un general american cu un adjunct general român ar întări mult flancul estic al Occidentului în fața Rusiei și l-ar mai descuraja pe Vladimir Putin să continue războiul civil din estul și sudul Ucrainei. Chiar dacă nu va reuși acest lucru, fiindcă se pare că Putin are un plan stabilit de multă vreme în privința Ucrainei, militarii americani dislocați în România ar împinge măcar în derizoriu declarațiile politice aberante care se fac la București. Acest lucru nu înseamnă că ele nu vor continua. România e în campanie electorală până în noiembrie, iar războiul din Ucraina este un bun agent electoral. În schimb, Moscova ar înțelege bine, cu câteva brigăzi mixte americane-române pe teritoriul României, că povestea cu aviația rusă care cucerește România în 30 de minute este doar o poveste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel