EXCLUSIV  RATB răspunde cititorilor DCNews. ”Pune în pericol viața călătorilor. Un coșmar fără sfârșit”

Site-ul DCNews este în permanentă legătură cu cititorii ziarului. Nu o dată, aceștia ne-au semnalat probleme care le îngreunează viața de zi cu zi. Recent, un cititor fidel DCNews ne-a atras atenția cu privire la problema peroanelor de tramvai din București. Unele nu există. Altele sunt înguste și nu au gard de protecție. 

”Deși e o problemă ce pune clipă de clipă în pericol viața pietonilor, din păcate e mult prea puțin mediatizată spre deloc. Un coșmar fără sfârșit. Cât mai e până scăpăm de pericolele astea de peroane?” a transmis cititorul DCNews

RATB a răspuns cu privire la această problemă ridicată de cititor, precizând că, într-adevăr, sunt multe stații de tramvai nemodernizate, dar aducerea lor la standarde durează, însă se ocupă Primăria Capitalei de acest aspect: 

”Reţeaua de tramvaie dispune în prezent de un număr de 468 de staţii dotate cu peroane, din care 330 de peroane sunt prevăzute cu borne luminoase, 355 au rampe de urcare/coborâre şi 284 sunt prevăzute cu garduri de protecţie. Un număr de 131 de staţii de tramvaie nu sunt prevăzute cu peroane, accesul călătorilor la vehicule realizându-se direct de pe carosabil.

Precizăm că panourile/gardurile de protecţie pot fi montate numai pe liniile unde peroanele au o lăţime de minimum 1,80 m. Astfel de amenajări sunt realizate pe liniile de tramvaie modernizate. Pe celelalte linii, montarea elementelor de protecţie va fi posibilă numai după ce vor fi modernizate, atunci când vor fi construite şi peroane cu lăţimea menţionată, de minimum 1,80 m.

Modernizarea căilor de rulare a tramvaielor se realizează în prezent în cadrul unor proiecte unice, iniţiate de Primăria Municipiului Bucureşti, întrucât este necesar ca lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai, a sistemelor de apă, canal, gaze, electricitate şi de refacerea părţii carosabile să se desfăşoare simultan. Având în vedere dimensiunea mare a reţelei de tramvaie, dar şi costurile ridicate ale investiţiilor în modernizarea căilor de rulare, trebuie luată în calcul o durată mai mare de timp până la modernizarea tuturor peroanelor existente”. 

Invităm cititorii DCNews care se confruntă cu probleme de siguranță sau probleme ce sunt în sarcina primăriei sau diferitelor servicii și ar putea fi rezolvate de acestea să ne trimită mail pe adresa [email protected]. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel