RATB e la pământ! Mii de curse nu au fost făcute de șoferi

Regia Autonomă de Transport București are un program de transport public, însă acesta este rareori respectat. De exemplu, în luna august 2015, autobuzele, tramvaiele și troleibuzele RATB au pierdut 36.370 din cursele și semicursele trecute în programul de transport.

Programul de transport local al RATB este doar orientativ și nu obligatoriu, așa cum ar trebui. În fiecare lună, mii de curse și semicurse nu sunt realizate din cauza numărului mic de mijloace de transport scoase pe stradă sau din cauza întârzierilor mari din trafic.

"În luna August 2015 numărul de curse pierdute la nivel de operator s-a ridicat la valoarea de 36.370 semicurse pierdute, o valoare mai mare față de luna precedentă, când numărul de semicurse pierdute înregistrate a fost de 29.831 semicurse", se precizează într-un raport al Autorității Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice.

Potrivit RATB, creşterea numărului de semicurse pierdute are ca justificare starea tehnică actuală a parcului auto.

"Numărul mare de imobilizări datorate lipsei pieselor de schimb și a materialelor de intreținere, atât in ce privește infrastructura (transportul electric pe pneuri și șină), dar și a parcului de vehicule, face ca programul de transport să nu poată fi realizat la nivelul propus, prestația serviciului fiind afectată", se mai menționează în documentul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel