EXCLUSIV  Răsturnare de situație după ultimele sondaje. Sociolog, adevăr nespus până acum

Ultimele sondaje de pe piață vin cu diferențe procentuale mari, cu mult peste marja de eroare de 3%. Sociologul Cătălin Stoica, fost director CURS, a explicat de ce se întâmplă acest lucru. 

Cătălin Stoica a explicat pentru dcnews.ro că vina nu este a centrelor de sondaje, ci a momentului în care sunt realizate sondajele. 

Recentele sondaje în care sunt diferențe de 10-15% între cifrele date de un centru de cercetare și altul au fost făcute prea devreme, într-un moment în care cetățenii din urban sunt interesați de vacanțe, cei din rural de agricultură. Chiar și politicienii sunt în vacanță, deci inactivi. 

"Nu m-aș uita la sondaje până în luna octombrie, este prea devreme, publicul are pe agendă alte subiecte, sunt în vacanță, pentru cei din zona rurală pe primul loc sunt muncile agricole, nu a început încă dezbaterea electorală, ca urmare nu sunt foarte relevante sondajele din prezent, abia în octombrie vom putea spune cine are șanse și cine nu. Oamenii sunt nehotărâți și ca urmare pot fi schimbări spectaculoase", a precizat fostul director CURS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel