Rareș Bogdan, REVOLTAT: Îmi dau lacrimile de nervi

Instanța românească a decis astăzi ca Ana Maria Nedelcu să fie extrădată în Canada. Va fi judecată pentru răpirea copilului său, după ce a venit cu el în România. Mama riscă zece ani de închisoare pentru că, după cum spune ea, a vrut să-și salveze copilul de propriul tată. Jurnalistul Rareș Bogdan a scris un mesaj de revoltă după decizia instanței.

Iată ce a scris Rareș Bogdan, pe Facebook:

"STATUL CARE LEGALIZEAZĂ CRIMA. România nu mai are capacitatea nici măcar de protejare a cetățenilor săi! România pare tot mai mult un stat eșuat.... Revoltător!! Ana Maria Nedelcu va fi extrădată în Canada, unde va fi judecată pentru răpirea propriului copil şi riscă să fie închisă 10 ani!

Ştiinţa dreptului, ca şi gramatica, se bazează pe analize formale. Formal, a încălcat termenii custodiei. Moral, omeneşte, este o mamă care, văzând cum copilul ei este abuzat, l-a luat pe sus, ca să-l protejeze. Dacă din motivarea încheierii Curţii de Apel Bucureşti nu rezultă că a minţit, că pruncul ei nu s-a aflat nicio secundă în pericol, că tatăl pe care l-a descris ca pe o brută este un părinte iubitor, că psihologii care au expertizat starea copilului au avut vedenii, JUSTIŢIA ESTE COMPROMISĂ!

Unii vor spune: asta e legea! Cum s-a născut, însă, legea? Pentru cine, dacă nu pentru protejarea vieţii, integrităţii, sănătăţii, bunăstării oamenilor? Pentru cine se fac legi dacă nu pentru ordinea firească, morală şi pentru DREPTATE? Asta e legea?? Atunci legea e proastă!

M-am săturat de sintagma „nu comentăm deciziile justiţiei”. Ei cum să nu le comentăm? Să nu facem confuzie între a emite o părere şi a le respecta, a le aplica. Le aplicăm! Este obligatoriu! Dar putem, căci de asta ne-a dat bunul Dumnezeu cuget, să ne întrebăm! Putem să ne revoltăm, pentru că nu suntem vegetale!

[citeste si]   

Sau suntem? Care este locul omului în sarabanda instituţională? Pentru cine, în folosul cui lucrează instituţiile? Când s-a pierdut legătura dintre interesul superior al copilului şi legea care trebuie să consacre asta?

Ce risca statul român dacă nu aplica legea? (Să vedem întâi motivarea, să vedem dacă legea a fost aplicată). Un proces internaţional, probabil. Da, şi? Pentru ca drepturile unui copil, pentru ca sănătatea lui să fie protejată, statul român trebuia să rişte!

În statul român, un nene care fură 6 sticle de apă minerală primeşte puşcărie grea, iar hoţii iau cu suspendare! Iar beneficiarii hoţilor, beneficiarii intermediarilor, se cheamă scriitori. Se cheamă denunţători!
Această ţară a legalizat abuzul împotriva unui copil! Să legalizăm, atunci, şi terorismul! Să legalizăm cocaina! Traficul de persoane! Să legalizăm trădarea!

Vă spun cinstit: o ţară care-şi abandonează cetăţenii TREBUIE TRĂDATĂ!

Astazi nu pot sa va spun sa "Iubiţi România în fiecare zi!". Astăzi ROMANIA m-a dezamăgit crunt..... Si-a dat la lupi un Cetatean al sau, o Mama si lasă fara dragostea maternă doua suflete nevinovate! Imi dau lacrimile de nervi!!!!!!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel