Rareș Bogdan, în dosarul lui Marian Vanghelie. INTERCEPTĂRI

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la președintele Klaus Iohannis, prin intermediul realizatorului TV Rareș Bogdan. 

Surse judiciare citate de Agerpres precizează că informația apare în referatul prin care procurorii DNA solicită judecătorilor de la ÎCCJ arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie. 

"(...) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a înțeles, în încercarea sa de a o determina pe o persoană să dea declarații favorabile acestuia, să o convingă pe aceasta de faptul că are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rareș Bogdan, să exercite presiuni asupra președintelui țării, presiuni care, în aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influența cercetările în prezenta cauză", se arată în referat.

"Țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat"

Marian Vanghelie invocă numele lui Klaus Iohannis și al lui Rareș Bogdan, în cadrul unei convorbiri cu Mariana Carla Dinu: 

"Vanghelie Daniel Marian: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să... să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! și eu... Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină... Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre' să recunosc: 'Da, domne, a venit, ai venit să te sfătui cu mine'. Și dacă vrei... Da' spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să... pentru că te sperii... că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea, sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o... Țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să fac majoritatea la Senat.
Dinu Mariana Carla: Am înțeles!".

Interceptări Vanghelie. Decizia anunțată în direct de Rareș Bogdan

------

"Dinu Mariana Carla: N-a venit?
Vanghelie Daniel Marian: Da' te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la... mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc c... ăsta, da' problema... am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți... discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu... Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibii! Spune-mi, nu ți-au zis să mă... vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! ...(neinteligibil)... în, în tine stă, în tine stă pentru... Tu... dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva".

-----

"Vanghelie Daniel Marian: Nu știu ...(neinteligibil)... încredere în mine.
Dinu Mariana Carla: ...(neinteligibil)... sunt speriată, nu mai știu.
Vanghelie Daniel Marian: Eu îți dau avocat, îți dau aia... mă ocup de tot. Dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă. Ei cred că pe bătăliile astea politice vor să ajungă la mine. ... am o grămadă de relații, am tot. Dar dacă mai mă ia și pe mine și mă încurcă. Ai înțeles?
Dinu Mariana Carla: Am înțeles!
Vanghelie Daniel Marian: Eu pot să chem în seara asta, chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ...(neinteligibil-vorbește în șoaptă)...
Dinu Mariana Carla: Ok".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel