Raport avion MH17. Cu ce au doborât proruşii avionul malaezian

Serviciul german de informaţii externe a stabilit că avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, prăbuşit pe 17 iulie în estul Ucrainei, a fost doborât de insurgenţi proruşi cu un sistem de rachete sustras de la armata ucraineană, conform publicaţiei Der Spiegel.

Serviciul german de informaţii externe a ajuns la concluzia că avionul malaysian prăbuşit pe 17 iulie, în timp ce zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost doborât de insurgenţi proruşi, cu un sistem de rachete BUK, sustras din incinta unei baze militare ucrainene.

Directorul BND, Gerhard Schindler, a prezentat concluziile anchetei în cadrul unei şedinţe a Comisiei de control din Bundestag.

În cadrul investigaţiei, experţii BND au adunat numeroase dovezi, inclusiv imagini filmate din sateliţi.

Citește și: MH17. Prăbușirea avionului ar putea fi comparată cu o "crimă de război"

Ucraina a atribuit atacul insurgenţilor separatişti susţinuţi de Moscova, în timp ce Rusia a sugerat că avionul a fost doborât de armata ucraineană.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care aveau loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de pasageri şi membri ai echipajului. Printre victime se numără 193 de cetăţeni olandezi, dar și un român. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel