Raport al ISU privind Metrorex: Nereguli grave privind siguranţa călătorilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov a aplicat S.C. METROREX S.A. 30 de sancțiuni contravenționale (6 amenzi și 24 de avertismente), în cuantum de 13.500 de lei, după ce a efectuat în perioada 7-25 noiembrie o serie de recunoașteri și controale inopinate la rețeaua de transport cu metroul, care au vizat creșterea gradului de siguranță a călătorilor, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Pe timpul acestor controale au fost identificate o serie de neconformități, atât la nivelul stațiilor, în spațiile comune (peroane, pasaje), cât și la nivelul ieșirilor către suprateran, scrie Agerpres

Respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor a fost verificată și la spațiile comerciale închiriate din interiorul stațiilor de metrou, iar pentru neregulile identificate proprietarii acestora au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei.

Potrivit comunicatului, pe lângă acțiunile de control, inspectorii de prevenire au exercitat și atribuțiile de îndrumare care le revin, în sensul că au evidențiat unele deficiențe punctuale, pentru care conducerea S.C. METROREX S.A. a dispus măsuri urgente de soluționare, pe durata controlului. Printre acestea se numără deblocarea unei căi de evacuare către exterior, obstrucționată din cauza depozitării unor materiale de construcții, îndepărtarea barelor metalice improvizate de la sistemul de trecere cu turnichete, îndepărtarea materialelor combustibile din camerele tehnice, introducerea dispozitivelor de autoînchidere a ușilor cu rol de securitate la incendiu.

[citeste si]

ISU arată că în urma analizei celor constatate cu conducerea S.C. METROREX S.A., pentru creșterea gradului de siguranță sunt necesare și alte demersuri pentru înlăturarea celorlalte deficiențe identificate în unele stații. Astfel, sunt căi de evacuare a căror lățime liberă de circulație este redusă prin amplasarea unor spații comerciale (chioșcuri, vitrine, automate, pereți, grilaj metalic, casa lift), nu există personal suficient care să coordoneze evacuarea în cazul aglomerării stațiilor, nu sunt marcate toate căile de evacuare prin indicatoare standardizate și nu se asigură funcționarea corespunzătoare a iluminatului de siguranță a hidranților interiori, hidranții interiori nu asigură posibilitatea utilizatorilor de a realiza intervenția, în faza inițială a incendiului, din cauza neechipării unor hidranți cu accesoriile de trecere a apei (țeavă de refulare, furtun de refulare).

La stațiile Republica, Tineretului, Pantelimon și Brâncoveanu nu este finalizată din punct de vedere constructiv cea de a doua cale de evacuare, neasigurându-se astfel accesul persoanelor la cel puțin două căi de evacuare, care să ducă în direcții opuse.

În ceea ce privește situația de la suprateran, în imediata apropiere a ieșirilor din stațiile de metrou au fost identificate construcții provizorii, diverse amenajări sau spații de parcare, care îngreunează atât accesul autospecialelor de intervenție, cât și evacuarea călătorilor, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel