Raluca Prună, atac la șefii penitenciarelor: Îi voi evalua și voi fi strictă

Șefii de penitenciare care admit ca starea de igienă din structurile pe care le conduc să fie "deplorabilă" nu au niciun fel de scuză managerială, a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună, anunțând în același timp evaluări "stricte".

"Am fost în mai multe penitenciare. Sunt unele în care se poate respira, sunt altele în care nu se poate respira, în care sunt ploșnițe, șobolani, în care starea de igienă este absolut îngrozitoare. (...) Cred că înainte de a aștepta bugete necesare foarte mari pentru a consolida sau renova o infrastructură foarte veche, trebuie să ne facem și curat în propria casă și acești șefi de penitenciare care admit ca starea de igienă să fie una deplorabilă și până la urmă o amenințare la sănătatea publică, cred că nu au niciun fel de scuză managerială. Anul acesta eu îi voi evalua, eu voi contrasemna. (...) Anul ăsta am să fiu destul de strictă", a spus Prună, luni, la Realitatea TV.

Ea a explicat, în context, că CEDO a pronunțat anul trecut 75 de hotărâri în urma cărora au fost plătite despăgubiri persoanelor care s-au adresat acestui organism plângându-se de modul în care se execută pedepsele în România.

[citeste si]

"Nu am ceva cu ANP-ul, are CEDO ceva cu ANP-ul și cu modul în care se execută pedepsele în România. Anul trecut au fost 75 de hotărâri CEDO, am plătit nenumărate despăgubiri pe bună dreptate. (...) România riscă acum să se pronunțe împotriva ei o decizie pilot de către CEDO care ar asigura o reparație bănească compensatorie persoanei condamnate, dar care nu ar rezolva o problemă de sistem. (...) Cei care sunt acum șefi de penitenciare pot lua imediat măsuri manageriale încât aerul să fie mai respirabil și să nu aibă o invazie de ploșnițe. Pentru asta nu trebuie un buget suplimentar", a adăugat ministrul.

Raluca Prună a precizat că în cursul zilei de vineri va avea o întâlnire cu toți șefii de penitenciare din țară, iar la finalul acesteia va anunța ce măsuri vor fi luate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel