Raed Arafat, scârbit de atacurile lui Tolontan. Document bombă

Raed Arafat i-a răspuns lui Cătălin Tolotan după o serie de acuzații pe care jurnalistul i le-a adus în mod repetat.

"Domnule Tolontan, Doamna Neag,

Raspund la articolul dumneavoastra de aici:

http://www.tolo.ro/.../arafat-despotul-luminat-si-o-autospec.../

Nu stapanesc cuvintele asa cum faceti dumneavoastra, insa voi incerca sa raspund in continuare la acuzatiile aduse, pentru ca eu stiu si cred ca sunt in slujba cetatenilor, printre care va numarati si dumneavoastra. Asadar am o responsabilitate in a informa corect, a raspunde atunci cand sunt intrebat si a prezenta transparent actiunile departamentului pe care il conduc. Niciodata nu am folosit si nu voi folosi nici chiar in comunicarea de criza tehnici si scheme de PR.

1. Cred in dialog – am raspuns afirmativ invitatiilor tuturor televiziunilor, radiourilor si oricarei publicatii, fara exceptie atunci cand mi s-a cerut punct de vedere, sau chiar cand am fost criticat. Am participat la dezbateri publice, ultima fiind cea de la Frontline Club Bucuresti, unde am stat fata in fata cu unii dintre cei mai inversunati contestatari ai mei.

2. Cred in argument – daca vorbim despre cifre, atunci punem toate cifrele pe masa, chiar si cele care nu ne convin. Vorbim despre preturi ale dotarilor ISU, analizam in profunzime subiectul cu riscul de a pierde interesul cetatenilor mai degraba decat sa folosim generalitati si supozitii. Stiu ca cifrele si tabelele nu fac rating insa trebuie sa comparam mere cu mere si nu mere cu pere.

[citeste si]

Iar cand discutam despre problemele interne ale unui sistem, cum e ISU, si preluam doar franturi de intamplari "pe surse", fara sa punem cap la cap toate informatiile, gresim. Haideti mai degraba sa despicam firul in patru pe speta amintita fara sa generalizam si sa sarim la concluzii.

3. Corpul de control al Primului Ministru, corpul de control al Ministrului Afacerilor Interne, corpul de control al IGSU, Parchetul si Tribunalul Militar sau DNA sunt entitati care controleaza activitatea noastra si a sistemelor pe care le coordonam. Ma raportez la ele atunci cand se deruleaza o ancheta, cred in independenta lor!

4. Am spus-o si o repet – Sunt total deacord ca solicitarea de sponsorizari de la firme si agenti economici pe care ii controleaza ISU este un conflict de interese foarte serios si este de natura de a afecta corectitudinea si echidistanta celor care efectueaza controalele si inspectia la diferite firme. Si am actionat impotriva acestei cutume de cand am descoperit-o. Am dispus controale iar inspectorul general al IGSU a luat si el masuri in acest sens. S-a efectuat inlocuirea din functie a unor sefi ISU cand s-a observat ca activitatea lor nu este in parametri normali si am propus comisiilor din Parlament schimbarea legislatiei inaintea tragediei din Colectiv pentru a rezolva problemele sistemului observate de noi! Inca de la inceputul anului am pornit demersurile pentru intarirea rolului pompierilor in inspectie si control si inasprirea masurilor impotriva celor care nu respecta legislatia - mai ales a celor care functioneaza fara autorizatie.

5. Referitor la masina de 123.000 Euro, pe care ati asociat-o cu numele meu in titlu si cu care nu am nimic de a face ca si achizitie, aceasta fiind achizitionata de autoritatile locale pentru pompierii din Bucuresti si Ilfov, m-am gandit totusi sa va arat cat de mult va induce in eroare informatorul dumneavoastra care va da toate informatiile. Am solicitat oficial lista completa a echipamentelor si o oferta la zi pentru un set de echipamente de la firma care reprezinta compania Holmatro in Romania.

In articolul dumneavoastra mentionati ca echipamentul de pe masina nu ar costa mai mult de 20.000 de euro, banuiesc ca bazandu-va pe informatiile primite de la domnul pompier care vi le furnizeaza. Din oferta anexata veti vedea ca un set costa, la pretul de catalog, 46.500 Euro iar cu TVA ar ajunge la aprox. 58.000 Euro. Deci nu 20.000 euro cum scrieti. De mentionat ca pretul masinii de descarcerare mai include si alte echipamente si dotari, bara luminoasa de avertizare care poate costa chiar si peste 2500 de euro, Statie radio, aparate de respirat izolante pentru pompieri, costul unuia putand atinge 1000 de euro, carosarea masinii si compartimentarea utilizand aluminiu ca echipamentele nu se pun gramada in masina, si chiar daca firma a dat societatii comerciale care a furnizat masina reduceri datorita cantitatii achizitionate, tot nu am ajunge la 20.000 de Euro setul de descacerare de pe masina respectiva.

(w670)

(w670)

Deci, din nou ne regasim in fata unei informatii eronate, neverificate care era foarte usor de verificat inainte de a fi publicata!

Consider ca aceste clarificari si explicatii nu fac din mine "despot" ci o persoana care a ajuns sa se scarbeasca de atacurile si murdariile nefondate pe care le aruncati fara discernamant si fara respect impreuna cu alti jurnalisti care nu au timp macar sa-si verifice sursa! Respect adevarul asa cum respect viata", a transmis Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel