Raed Arafat, replică pentru cei care-i cer demisia- Sondaj

Jurnalistul Cătălin Tolontan a descoperit că ISU știa despre clubul Colectiv înainte de incendiu și că a mințit. Conducerea ISU București a fost suspendată. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a sesizat DNA. Însă, sunt persoane care cer demisia sa. 

Miercuri seară, la Antena 3, Raed Arafat a făcut mai multe precizări cu privire la situația care zdruncină ISU. 

Iată principalele precizări ale secretarului de stat Raed Arafat: 

- În situația cu incendiul din București, răspunderea directă este la ISU București, care are și competență. Orice document care ar exista în această privință, în mod normal, locul lui este la ISU București. Se mai pot găsi documente și-n alte părți, dar acolo este competență pe zonă

- Când noi am întrebat- și erau două informații- prima informație a fost că nu era niciun document de autorizare sau niciun document care să solicite autorizarea, această informație am spus-o pe baza informațiilor de la ISU București și această informație, cel puțin până acum, nu s-a schimbat. Sunt probe despre care s-ar putea ca noi să nu știm de ele, să știe numai procuratura și vor apărea la un moment, asta nu înseamnă că noi am ascuns, ci că procuratura a descoperit niște lucruri și, pentru interesul anchetei, nu ni le-a spus și l-a ținut în procuratură. 

- Adresa care a apărut însă și care dovedește că informația că ISU București nu a avut nicio tangență din clădirea Pionierul și Club Colectiv s-a schimbat, pentru că este clar că în clubul Colectiv se desfășurau activități cu public numeros în baza acestei adrese în care o firmă solicita sprijin pentru organizarea acestei activități în clădirea Pionierul, etajul 1 și clubul Colectiv. 

- Nu înseamnă că am mințit populația, cei care ne-au comunicat, ne-au dat informația și înseamnă că am transmis populației informație greșită și acum venim și corectăm. Dacă nu declarăm nimic, suntem etichetați că ascundem și nu vrem să zicem. Dacă declarăm informațiile pe care le avem și după care venim și spunem că această informație se schimbă, ni se spune că suntem neprofesioniști sau că mințim populația.

- Din momentul în care s-a văzut că s-a întâmplat acest lucru și nu acuz pe nimeni că a mințit cu intenție, noi am luat o măsură clară: comanda ISU București este la dispoziția inspectorului general și va fi numită altă comandă. 

- Nici nu putem ca în fiecare situație care apare, când un responsabil într-o instituție greșește, să spunem că se solicită demisia până la ministru și la prim-ministru și la secretarul de stat, pentru că, vă spun, în viitor mi-e teamă că dacă cineva vrea să scape de ministru exact asta va face, va ascunde o hârtie și apoi iese cu ea, gata pleacă ministrul. 

- Să fie tras la răspundere cel care are responsabilatea și competența directă, iar dacă cineva într-o funcție de demnitare, la nivelul meu, dacă eu am neglijat, eu nu am vrut să fac, atunci înseamnă, într-adevăr, că eu am greșit. 

- Nu cred că a fost o chestie care a fost în interior ca să plece Arafat, în niciun caz, dar sunt unii și alții care folosesc momentul pentru a cere demisia mea. A fost o neglijență în informarea noastră directă, îmi este clar, și pentru asta s-au luat măsurile. Că este cineva care dorește ca eu personal să plec de acolo și se folosește de acest moment cum s-a folosit și de multe altele, acest lucru fiecare îl judecă singur din ce vede. 

- Premierul în niciun caz nu mi-a cerut demisia. Am avut două discuții foarte corecte. M-a întrebat dacă știam de această hârtie și i-am răspuns că dacă știam, avea deja demisia mea la el pe birou. Și era foarte normal să verifice acest lucru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel