Radu Tudor, reacție după ce Viktor Orban propune reintroducerea pedepsei cu moartea

Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor, susține, în contextul unei declarații făcute astăzi de către premierul Ungariei, Viktor Orban, că acesta "devine campionul măsurilor controversate".

Premierul ungar Viktor Orban a relansat marți dezbaterea privind reintroducerea pedepsei cu moartea în țara sa, o măsură oficial interzisă de dreptul european, dar solicitată de opoziția de extremă dreapta, notează Agerpres.

Potrivit premierului Orban, legislația ungară, deja una dintre cele mai represive din Europa având pedepse de închisoare pe viață ce nu pot fi comutate, nu este suficient de descurajantă.

Abolită în Ungaria în 1990, după revenirea la democrație, pedeapsa capitală nu poate fi reintrodusă în virtutea Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, organizație la care țara a aderat în 2004.

Radu Tudor, reacție

Radu Tudor a comentat, ulterior, în cadrul unei postări pe blogul său personal, în legătură cu această informație: "Deși pretinde că e adeptul doctrinei creștin-democrate, premierul ungar Orban vrea reintroducerea pedepsei cu moartea. Considerat cel mai anti-european șef de Guvern din UE, prieten cu Putin, Orban devine campionul măsurilor controversate".

Ce spune Cătălin Striblea

Și Cătălin Striblea, jurnalist B1 TV, a reacționat în cadrul unui mesaj pe Facebook: „«Problema pedepsei cu moartea trebuie să fie repusă pe agendă în Ungaria», a declarat Orban. Tara asta vecina devine din ce in ce mai de evitat. O ia complet razna", a scris Striblea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel