Radu Tudor: În trei ore am fost martorii unei execuții spectaculoase

Radu Tudor a comentat, miercuri, prin telefon la Antena 3, implicațiile demisiei lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, după ce procurorii DNA au dispus urmărirea penală a sa pentru trafic de influență, pentru fapte care ar fi fost săvârșite în perioada în care era secretar general al unui partid aflat la guvernare.

"E absolut inutil să discutăm despre o eventuală candidatură a lui Vasile Blaga. Demisia lui înseamnă ieșirea definitivă din viața publică. Gata, s-a terminat! Azi, în trei ore am fost martorii probabil celei mai spectaculoase execuții. Acum trei ore era pe cai mari, spera să câștige alegerile și să facă guvernul pentru următorii patru ani, după trei ore demisionează, nu mai reprezintă absolut nimic și lasă practic PNL îngenuncheat cu 70 de zile înaintea alegerilor parlamentare.

Citește și: Blaga, urmărit penal. Chirieac: PNL primește o lovitură de măciucă

Având în vedere mesajele publice transmise prin intermediari de președintele Klaus Iohannis că nu va desemna un premier de la PSD dacă acesta are probleme penale - cu Dragnea și cu Ponta având probleme penale, sigur nu se va găsi acolo premierul viitorului guvern -, cu un PNL îngenuncheat, cu un Blaga urmărit penal și plecat de acolo, mi-e teamă că se va discuta despre resetarea întregului PNL. Cred că întreaga conducere va fi forțată să părăsească conducerea partidului. Trebuie să luăm în calcul, ca jurnaliști, soluția salvatoare Dacian Cioloș și, nu în ultimul rând, trebuie să vedem în ce măsură PNL se va raporta la acțiunile președintelui Iohannis care nu are cum să rămână indiferent la ce se întâmplă în partidul care l-a făcut președinte", a comentat Radu Tudor.

În plus, jurnalistul Antena 3 consideră că "execuția" lui Vasile Blaga ar trebui analizată la pachet cu alte mișcări spectaculoase din ultimul timp, precum demisia lui Mihai-Răzvan Ungureanu de la șefia SIE, "atacul furibund" pe care Traian Băsescu l-a lansat la adresa Laurei Codruța Kovesi, denunțul făcut de Sebastian Ghiță la Parchetul General. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel