Radu Tudor, dezamăgit: Victor Ponta se duce singur și voios spre păcat

Radu Tudor este dezamăgit profund de experimentele pe care premierul Victor Ponta continuă să le facă, mai ales că "nimeni nu-l împinge spre păcat, se duce singur, voios și intempestiv".

Nemulțumirea jurnalistului Antena 3, Radu Tudor, a fost stârnită de alegerile premierului Victor Ponta "pentru funcțiile de ministru al bugetului și cel de vicepremier și ministru al culturii".

Potrivit lui Radu Tudor, a-l numi pe  "tânărul Claudiu Manda - un personaj din decor" - la conducerea Ministerului Bugetului este ca și cum "ai lăsa cheile casei pe mâna unui copil de cinci ani, convins fiind că e al tău, e deștept, frumos și descurcăreț".

Cât despre nominalizarea Rozaliei Biro la Ministerul Culturii, Radu Tudor spune că este "E o jignire fără precedent pentru marii intelectuali și oameni de cultură care puteau prelua această funcție".

În consecință, Radu Tudor recunoaște că este dezamăgit profund de deciziile pe care Victor Ponta le ia "cu 100 de zile înaintea alegerilor prezidențiale în care candidează. Culmea e că nimeni nu-l împinge spre păcat, se duce singur, voios și intempestiv", apeciază critic jurnalistul.

Iată ce a scris Radu Tudor pe blogul personal: 

"Plezneala lui Victor Ponta

Aud ca premierul Victor Ponta anunta nominalizarile pentru functiile de ministru al bugetului si cel de vicepremier si ministru al culturii.

Marturisesc dezamagirea mea profunda in legatura cu alegerile premierului.

Tanarul Claudiu Manda, seful PSD Dolj, sa devina ministru al bugetului fara sa lucreze un minut macar in sistemul de finante romanesc e o hazardare nepermisa. Vor pleca Voinea si Gherghina, oameni care cunosc bine "cu ce se maninca" bugetul Romaniei. Vine un personaj din decor, a carui singura calitate e aceea de "membru in comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor". Irefutabil argument... Asemanator cu cel pentru numirea Ioanei Petrescu la Finante : "I-a dat o replica buna lui Ialomitianu intr-o emisiune".

Sincer, genul acesta de argumente ingrozitor de superficiale nu fac decit sa ma ingrijoreze si mai mult in legatura cu destinul celor mai importante ministere in orice guvern european. Experimentele continua si aceasta "plezneala" se va face simtita cit de curind in rezultatele financiare ale Romaniei.

Am apreciat solidaritatea premierului cu ministrul finantelor in fata comportamentul de subofiter de militie a lui Traian Basescu. Am vazut insa in cateva emisiuni (si nu doar acolo) ca stimabila doamna Petrescu vorbeste, se comporta si actioneaza ca o eleva de clasa a 9a, sarguincioasa dar evident nematurizata si lipsita de experienta. Dupa ce ai avut nume ca Florin Georgescu, sa dai Finantele tarii, cel mai greu minister in orice guvern din lume, pe mina unui astfel de personaj, e ca si cum ai lasa cheile casei pe mina unui copil de cinci ani, convins fiind ca e al tau, e destept, frumos si descurcaret. Oricum ai lua-o, tot cinci ani are.

Cat despre devenirea unei anonime pentru care limba romana e o limba straina drept vicepremier si ministru al culturii, cred ca asta e o palma data oricarui roman din aceasta tara, indiferent de nationalitate. Daca nu esti biped, poti deveni adjunct al primului ministru intr-o tara europeana? Se pare ca da ! E posibil sa ai sansa istorica de a conduce cultura romana considerand limba romana drept una straina? E o jignire fara precedent pentru marii intelectuali si oameni de cultura care puteau prelua aceasta functie facandu-ne mandri, nu de rusine. Cateva nume imi vin rapid in minte : academicianul Nicolae Breban si academicianul Augustin Buzura. Cu siguranta mai sunt destule nume de bun simt pentru cultura romana.

Premierul nu poate inghiti pe nemestecate orice propunere jignitoare venita de la UDMR. Este obligat sa ceara oameni potriviti functiei, care prin biografia lor sa confere un minim respect cuvenit pozitiei. Mai ales cand e vorba de Cultura. Nu de masini unelte sau tineret si sport. Pentru ca premierul se pricepe mai bine la sport si acolo a facut o numire inspirata, e ca si cum in locul Gabriele Szabo ar fi desemnat-o pe Monica Macovei.

Dupa ce a facut cateva destule bune si cateva coabitari proaste, Victor Ponta insista sa ne anunte ca poate si el dezamagi. O face cu 100 de zile inaintea alegerilor prezidentiale in care candideaza.

Culmea e ca nimeni nu-l impinge spre pacat, se duce singur, voios si intempestiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel