Radu Tudor, crunt cu băsiștii din presă: Șobolanii, la deratizare!

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a aplaudat discursul lui Klaus Iohannis de la CSM, precizând că este unul de referință în ceea ce privește atitudinea noului președinte al României în raport cu instituțiile judiciare. 


"Sunt multe lucruri noi ce diferențiază mult abordarea față de mandatele lui Traian Băsescu. Viziunea celor doi diferă profund", a precizat Radu Tudor, pe blogul său

Radu Tudor a notat una dintre declarațiile președintelui: "Consider important de subliniat faptul că Justiția este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic. În același timp, Justiția se face cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților civile, inclusiv a prezumției de nevinovăție și a dreptului la imagine. Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul și Inspecția Judiciară să ia atitudine, potrivit atribuțiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informații în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare. De asemenea, este fundamental ca mijloacele de investigare să fie folosite în condiții de deplină concordanță cu Constituția și cu reglementările internaționale și doar sub controlul unui magistrat judecător. Astfel, este esențial ca magistrații judecători și procurori să exercite un control efectiv asupra proporționalității, legalității și utilității tuturor măsurilor procesuale. Aici nu e vorba de a apăra inculpații și faptele lor de ochii opiniei publice, ci de exercitarea cu decență a actului de justiție, de apărarea principiilor care stau la baza oricărei societăți democratice."

"Acești șobolani ai dosarelor au simțit mirosul deratizării, s-au zbârlit ca rozătoarele înfuriate la omul cu vermorel"

"După aceste afirmații în care noul președinte, cel care numește procurorii și judecătorii acestei țări, reașează justiția pe locul ei constituțional în arhitectura statului, au sărit în sus băsiștii din presă. Acești șobolani ai dosarelor au simțit mirosul deratizării, s-au zbârlit ca rozătoarele înfuriate la omul cu vermorel", a subliniat Radu Tudor. Jurnalistul a precizat că, timp de zece ani, relația președinte-instituții a fost una de tip consumator-chelner. "Multe figuri publice au fost distruse din punct de vedere al imaginii și al reputației înaintea oricărei decizii definitive a justiției", a scris Radu Tudor, adăugând că "nimeni nu a făcut vreo reparație atunci când unii dintre ei au câștigat procesele. Asta s-a și dorit, execuția lor sumară, în public". 

Radu Tudor a precizat că Klaus Iohannis exprimă în discursul de la CSM o viziune profund diferită față de cea a lui Traian Băsescu, pentru care merită lăudat. 

"Văd însă că șobolanii dosarelor urlă că 'Iohannis vrea să puna botniță presei'. Adică sunt disperați că președintele cere să se revina la mecanismele normale, instituționale și firești într-o democrație. Ceea ce provoacă imense convulsii rozătoarelor deceniului abia încheiat", a conchis jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel