Radu Mazăre, declarație de avere: Încă două autoturisme și acțiuni la trei societăți noi

Primarul Constanței, Radu Mazăre, se poate considera un om de afaceri de succes, conform  noii sale declarații de avere, depusă pe 13 iunie 2014, în care se poate constata câteva modificări față de cea din urmă cu un an.

Potrivit ziuaconstanta.ro, Radu Mazăre deține în continuare două terenuri intravilane în Bucureşti şi un teren (altă categorie de extravilan) de 1,7 hectare, „concesiune Madagascar". Social-democratul are un apartament de 184,43 de metri pătraţi, situat în Bucureşti şi construit în regie proprie, în 2013. 

Însă, la capitolul bunurilor mobile, pe lângă şalupa cu motor Bayliner şi o remorcă peridoc, în recenta declarație de avere apar alte două autoturisme, un Jeep Willys, fabricat în 1968, şi un „Jaguare-Type Sirie III 5.3.Cabrio", fabricat în 1974, ambele dobândite prin „factură"(!).

Trei societăţi noi, new entry

Pe de altă parte, la active financiare, figurează un cont curent de 4.629 de euro, deschis în 2013 la Raiffeisen Bank, suma de 290.000 de euro, deţinută cash, precum şi două carduri de credit la Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania, „dar fără cash colateral".

Citește și CARNAVAL MAMAIA. Radu Mazăre va fi Ștefan cel Mare, Maia Morgenstern, mama lui

Radu Mazăre are acţiuni şi părţi sociale în SC Sigma Trading SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Comtext SA, SC Xenoti SRL, SC Conpress Group SRL, SC Royal Distribution Services SRL.

Mai nou, primarul Constanţei deţine acţiuni şi părţi sociale şi în SC Eurosantis Com Invest SA, în SC Alliance Qwest Company SA şi în SC Silk Estate SA. Aceste trei din urmă societăţi nu figurau în declaraţia de avere din 11 iunie 2013.

Citește și ELENA UDREA: 27 de terenuri, 2 case şi bijuterii de 100.000 de euro

Edilul-şef al Constanţei a acordat împrumuturi în nume personal către SC Nisipuri SA (1.612.875 de lei) şi către SC Xenoti SRL (16.499 de lei, 47.695 de lei şi 42.060 USD).

Interesant este însă că, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Ioanis Poulos Skantzikas îi datorează lui Radu Mazăre 600.000 de euro, adică exact atât cât îi datora şi anul trecut. În luna aprilie, la ieşirea din arest, atunci când a fost reţinut în Dosarul Henri Coandă, în care este cercetat sub aspectul săvârşirii de luare de mită şi sub cel al săvârşirii a două infracţiuni de fals în declaraţii, Mazăre declara că banii din contul său – suma de 175.000 de euro – ar proveni dintr-o datorie a unui grec. Curios, în cea mai recentă declaraţie de avere, cetăţeanul grec pe nume Ioanis Poulos Skantzikas îi datorează lui Radu Mazăre tot 600.000, deci niciun leu în minus. Aşadar, de datoria cărui cetăţean grec vorbea edilul-şef în primăvara acestui an, din moment ce datoria lui Skantzikas este aceeaşi? Amintim că Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA sub control judiciar, în dosarul campusului social „Henri Coandă", alături de afaceristul israelian Avraham Morgenstern, scrie sursa citată.

Eurosantis Com Invest SA

Societatea la care mai nou primarul Mazăre deține acțiuni provine din divizare parţială şi a fost înregistrată pe data de 21 august 2013. Acţionari persoane juridice în firmă sunt SC KLD Services SRL (fondator) şi Eurosantis SRL (fondator). Acţionari persoane fizice sunt, aşa cum reiese din datele disponibile pe Registrul Comerţului, Radu Mazăre (fondator) şi Nicuşor Constantinescu (fondator). În firmă există, de asemenea, „asociaţi listă". Administratorul Eurosantis Com Invest SA este Ionel Căpraru. Eurosantis Com Invest SA are ca domeniu de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

SC Alliance Qwest Company SRL

Firma a fost înregistrată la Registrul Comerţului în luna august a anului trecut și provine, de asemenea, din divizare parţială. Acţionar în firmă este KLD Services SRL, în calitate de fondator. Persoanele fizice care deţin acţiuni în această societate sunt Nicuşor Constantinescu (fondator), preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, care deţine 19.450 de lei, având o cotă de participare de 7,84%, Nelu Mirea, care deţine 23.06% din acţiuni, George Secărea – 22.8% şi Radu Mazăre – 7.83%. O cotă de 7.06% este deţinută şi de alţi acţionari. Administratorul firmei este Septimiu Manual-Răduca, al cărui mandat expiră în august 2017. Firma are același domeniu principal de activitate ca și precedenta.

Silk Estate SA

Interesant este faptul că și cea de-a treia nouă firmă, Silk Estate SA, cu același domeniu de activitate, a fost înfiinţată tot pe data de 21 august 2013 şi provine tot din divizare parţială. Acţionari persoane juridice sunt aceleaşi KLD Services SRL şi Eurosantis SRL. Acţionari persoane fizice sunt George Secărea, Nelu Mirea, Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre. Şi în această societate există „asociaţi listă". Administratorul societăţii este Marius Petre Săvulescu. „Text suplimentar activitate principală: excepţie leasing", se menţionează în Registrul Comerţului.

Cât despre venitul obținut în calitate de primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre a încasat în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere 32.235 de lei.

De asemenea, în declarația nouă de avere figurează o „vânzare de acţiuni contract în rate" către Enterprises Inc of Monrovia Grecia, contra sumei de 80.000 de euro, precum şi un împrumut restituit de Nisupuri SA, în valoare de 13.435 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel