Radu Herjeu, despre prima sa dezamăgire ca membru CNA

Radu Herjeu a vorbit, pe blogul său, despre prima mare dezamăgire a sa de când este membru CNA. Mesajul său vine la scurt timp după ce CNA a amendat cinci posturi TV cu 65.000 de lei pentru derapajele în cazul mediatizării înmormântării Mărioarei Zăvoranu.

"Am simţit pentru prima dată cu adevărat limitările frustrante ale legislaţiei audiovizualului. După 3 şedinţe cu discuţii interminabile pe seama modului în care televiziunile au acoperit "evenimentul" crucial pentru naţie, circul prilejuit de moartea şi înmormântarea mamei unei "vedete", concluzia a fost că nu se poate sancţiona mai nimic! Şi sigur nu suficient pentru a descuraja posturile să recidiveze! După multe ore în care mi-am simțit neuronii murind de dezgust și revoltă pentru felul în care televiziunea ultimilor ani înțelege câteodată să-și îndeplinească rolul, a trebuit să constat că, oricât de anormal mi s-ar părea mie ceea ce am văzut și auzit în fragmentele respective, nu s-a încălcat legea decât puțin și nu "în puncte esențale".

Dar despre altceva vreau să vă vorbesc acum. Câțiva reprezentanți ai unor posturi au încercat să explice/justifice deciziile editoriale legate de prezentarea grotescului spectacol în care s-a transformat moartea unui om despre care nimeni n-ar fi știut nimic, dacă n-ar fi avut grijă tot televiziunile să-l ridice la rangul de "vedetă". Argumentele lor au fost, practic, două: asta vrea poporul, deci asta înseamnă interes public, așadar sunt obligați să-l satisfacă, și goana după audiență cu orice preț e justificată de nevoia de supraviețuire a posturilor și, evident, de grija față de angajații lor care trebuie să pună pâine pe masa copiilor", a scris Radu Herjeu pe blogul său.

"Din păcate, CNA-ul nu va putea modifica ceva în bine în spaţiul audiovizual, atât timp cât va fi singur, nesprijinit de o opinie publică puternică şi implicată. Şi nu, văicărelile pe facebook şi bloguri nu vor schimba nimic! Când un reprezentant al unui post important îţi spune nonşalant că prezentarea in extenso a circului este, de fapt, o metodă de educare a populaţiei... nu mai sunt multe de comentat! Şi, legal, nici de făcut!", a mai notat Radu Herjeu în final. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel