Radu Banciu: Traian Băsescu are numai de pierdut

Realizatorul emisiunii "Lumea lui Banciu" de la B1 TV, Radu Banciu, a comentat revenirea oficială a lui Traian Băsescu pe scena politică. Fostul președinte s-a înscris, vineri, în PMP. 

"Băsescu explică, mai ales, că avea dreptul la cuvânt și televiziunile s-au înghesuit să-l aducă pe scenă, chiar și cele care l-au demolat sau care continuă să-l demoleze, faptul că se întoarce în politică pentru a-și apăra cele două mandate și pentru a se apăra de cei care continuă să-i dea la gioale chiar și după terminarea carierei politice. Nu știu de ce asta îl surprinde, mai ales că la noi se comentează orice. Era greu ca zece ani să treacă neobservați. Cum s-ar fi simțit, de exemplu, dacă nimeni nu ar mai fi vorbit despre el imediat ce s-ar fi întors pagina sa politică? 

Nu avea cum să-l uite societatea atât de repede mai ales că toți învinșii rămăseseră în urmă ca pe un peron al unei gări de unde nu mai fâlfâia nicio batistă. Așa că s-au adunat toți în sala de așteptare a gării și au început să-i caute nod în papură așa cum e firesc într-o societate în care nimic nu merge cum ar trebui și unde Băsescu lăsase suficiente portițe deschise cât să mai introducă unul, altul câte o cizmă.

Băsescu are numai de pierdut

Pe undeva mai e și plictiseala sau uzura sau psihologia învingătorului de cursă lungă. Vreau să-i atrag atenția că atunci când ai câștigat pe toate fronturile, orice întoarcere nu poate să fie decât un eșec. Băsescu nu are nimic de câștigat, ci numai de pierdut pentru că el își lăsase la distanță potențialii adversari și acum îi va reîntâlni într-o bătălie în care nu mai deține toate puterile. Se reinstalează pentru a salva de la retrogradare un partid care practic nu există. E o misiune imposibilă. Cu cine crede Traian Băsescu că se luptă? Cu PSD și cu PNL? Păi ce șansă ar avea teoretic să răpună un astfel de partid?

Șansele sale politice sunt practic nule

Traian Băsescu nu are de ce să fie modest pentru cariera sa politică, dar nici nu trebuie să considere că în acest moment are mai multă înțelepciune sau mai multă putere decât deține în realitate. Șansele sale politice sunt practic nule. Ce ar putea să facă? Să candideze la Primăria Capitalei. Ok, dar în rest ce ar putea să facă? Să se tot apere, să se tot dezvinovățească. Nu știu dacă i-ar folosi foarte mult. Așa, dacă rămânea deoparte și mai trimitea din când în când niște săgeți cu zâmbetul pe buze, că oricum bătălia se încheiase...", a comentat Radu Banciu, în emisiunea sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel