Racheta care a lovit zborul MH17, adusă din Rusia - OFICIAL

Rămășițe din zborul avionul doborât deasupra Ucrainei
Rămășițe din zborul avionul doborât deasupra Ucrainei

Avionul civil malaezian doborât în iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei a fost lovit de o rachetă antiaeriană de tipul Buk adusă din Rusia în zona de conflict controlată de rebelii proruși - este concluzia investigației internaționale conduse de autoritățile din Olanda.

Conform raportului prezentat miercuri de Parchetul olandez, după doborârea avionului respectivul sistem antiaerian, alcătuit din patru rachete, a fost transportat înapoi în Rusia.

Aceste concluzii le confirmă pe cele din raportul preliminar întocmit de o echipă olandeză, în care se menționează că prăbușirea avionului companiei Malaysia Airlines pe 17 iulie 2014, într-o zonă controlată de separatiștii proruși din estul Ucrainei, a fost provocată de impactul acestuia cu o rachetă antiaeriană ale cărei caracteristici corespund cu sistemul rusesc Buk.

Avionul Boeing 777 efectua cursa MH17 între Kuala Lumpur și Amsterdam. În timp ce SUA și Ucraina afirmă că avionul a fost doborât de rebelii sprijiniți de Moscova, aceasta din urmă susține că racheta a fost lansată de forțele armate ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel