Quintus vrea ca PNL să-l propună pe Cioloș premier

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat luni că un congres al liberalilor trebuie să aibă loc anul viitor, adăugând că l-ar vedea foarte bine pe Dacian Cioloș propunere pentru funcția de premier.

"Eu nu am părerea aceasta. Eu am spus de la început că acest congres trebuie să-l facem așa cum am hotărât, la anul, după ce consolidăm bine teritoriul și pentru ca până atunci să găsim soluția conducătorului unic al partidului, care nu este o treabă ușoară. Poate să provină din acele două partide sau chiar din afară", a spus Quintus la Parlament, întrebat cum vede propunerea secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, cu privire la organizarea unui congres până la alegeri pentru o conducere unică.

Despre varianta ca Dacian Cioloș să fie propunerea PNL de premier, seniorul liberal a răspuns că l-ar vedea foarte bine pe acesta în continuarea funcției.

"Dacă mă întrebați pe mine, mie îmi place foarte mult dl Cioloș — un ardelean așa cum îl știu eu, serios, modest, priceput—, dar asta depinde de el dacă vrea să vină într-un partid și mai ales la partidul nostru. (...) Dacă mie îmi place așa de mult dl Cioloș, înseamnă că l-aș vedea foarte bine în continuarea acestei funcții importante în țara noastră", a arătat Quintus.

Întrebat dacă și-ar dori ca miniștrii Cabinetului Cioloș să intre în PNL, Quintus a precizat că-i cunoaște prea puțin pe aceștia.

"Părerea mea este că, în general, ar trebui ca guvernul viitor să fie guvern politic", a adăugat el. El a motivat și de ce a venit luni la ședința Biroului Politic Național al PNL.

"Am venit după aproape o lună de absență în primul rând să-mi cer scuze că am lipsit, apoi să împlinesc cu experiența mea și cu părerile mele niște hotărâri importante care probabil se vor lua astăzi", a explicat Quintus, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel