Urmărește emisiunea live


Putin vorbește despre o juntă la conducerea Ucrainei

Acțiunile forțelor armate ucrainene împotriva separatiștilor proruși din estul țării nu este pe placul Moscovei. Vladimir Putin a declarat, joi, că acest lucru reprezintă o "crimă gravă", iar aceste acte vor avea consecinţe, transmit Reuters şi AFP.

Dacă regimul actual de la Kiev a început cu adevărat să utilizeze armata contra populaţiei în ţară, este o crimă foarte gravă contra propriului popor. Este o operaţiune de represiune care va avea consecinţe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relaţiile interguvernamentale. Dacă autorităţile actuale de la Kiev au făcut asta, atunci este vorba despre o juntă, despre un tip de bandă criminală, a spus Putin.

Liderul rus a făcut aceste comentarii în condiţiile în care armata ucraineană a lansat joi o operaţiune pentru preluarea controlului  oraşul Slaviansk, din estul Ucrainei, ce fusese cucerit de militanţii proruşi.

Rusia trebuie să-i ceară populaţiei rusofone din Ucraina să elibereze clădirile administrative

Guvernul german se pronunţă pentru continuarea cooperării cu Rusia, întrucât o confruntare ar avea urmări negative pentru populaţia rusofonă din Ucraina, a declarat joi ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în timpul unei conferinţe de presă comune, la Tbilisi, cu omologii săi georgian şi francez, informează ITAR-TASS.

Citește și: Ucraina: Situația din Slaviansk a scăpat de sub control

"Nu dorim o confruntare cu Rusia, vrem cooperare cu Federaţia Rusă. Cerem ca şi Ucraina, şi Rusia să respecte prevederile acordului de la Geneva. Rusia îi poate transmite semnale clare populaţiei rusofone din Ucraina, pentru a o determina să elibereze clădirile administrative ocupate (în sud-estul republicii)", a spus şeful diplomaţiei germane.

Alături de omologul său francez Laurent Fabius, Steinmeier efectuează un turneu diplomatic în Republica Moldova, Georgia şi Tunisia. 'Germania şi Franţa vor continua să depună toate eforturile pentru a contribui la dezescaladarea conflictului din Ucraina', a afirmat ministrul de externe german.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel