Putin i-a mărturisit lui Hollande ce plan are cu Ucraina

Președintele francez Francois Hollande relatează că Vladimir Putin i-a spus personal că nu intenționează să enexeze Estul Ucrainei, dar nu vrea ca vecina Rusiei să intre în NATO. Socialistul s-a pronunțat în favoarea ridicării sancțiunilor împotriva Rusiei, în ipoteza în care criza din Ucraina se va destinde.

"Sancțiunile trebuie ridicate dacă vor exista progrese. Însă, în lipsa progreselor, sancțiunile vor fi menținute', a afirmat Hollande la postul de radio France Inter, citat de Agerpres.

"Merg la Astana (Kazahstan) pe 15 ianuarie cu o condiție, și anume să se poată înregistra noi progrese. Dacă va fi doar pentru a ne întâlni și a discuta fără să avansăm, atunci nu merită efortul', a adăugat el. Totuși, președintele francez și-a exprimat speranța că vor exista evoluții pozitive, evocând unele progrese cum ar fi schimbul de prizonieri între armata ucraineană și rebelii proruși.

Francois Hollande a insistat în continuare asupra rolului președintelui rus, Vladimir Putin. "Trebuie vorbit cu Putin și în același timp trebuie vorbit clar, lucru pe care eu l-am făcut', a amintit Hollande referindu-se la cele două întâlniri pe care le-a avut cu liderul de la Kremlin la sfârșitul anului trecut. 'El trebuie să știe să se oprească' pentru că 'plătește destul de scump', a adăugat Hollande făcând aluzie la sancțiunile împotriva Rusiei.

Avertismentul militar al Rusiei, sfidat de Ucraina. Șah la Putin după o decizie istorică a Kievului

Președintele "Putin nu vrea să anexeze estul Ucrainei. Mi-a spus-o. Aș putea să nu-l cred, pentru că văd ce a făcut în Crimeea, dar nu este același lucru", a dezvăluit președintele francez în detaliu din discuțiile avute cu omologul său rus. "Ceea ce vrea este să rămână influent. Ceea ce vrea Putin este ca Ucraina să nu treacă în tabăra NATO", a subliniat mai departe Hollande. "Ceea ce noi dorim de la Putin este să respecte integritatea teritorială a Ucrainei (...), să nu mai susțină separatiștii', a conchis președintele francez.

Hollande a spus că se va întâlni duminică, la inițiativa președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, cu Angela Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel