Putin, declarație fără precedent la adresa României. AID: Amenințare la adresa securității naționale

Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) considera ultima declaratie a lui Vladimir Putin o amenintare directa la adresa Romaniei.

"O declaratie fara precedent care confirma toate analizele si punctele de vedere ale AID din ultimii ani cu privire la interesul si pozitia Rusiei fata de Romania si cresterea pericolului si interesului Rusiei fata de viata politica, sociala, dar mai ales securitatea nationala a Romaniei", a transmis Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

Aceasta declaratie reflecta toate actiunile din ultimii ani la adresa Romaniei, iar AID avertizeaza asupra unui interes crescut de destabilizare a Romaniei si deraiere a sa de la linia de politica externa euro-atlantica.

"Nu excludem dintre mijloacele ce urmeaza a fi folosite influentarea puterii politice sau organizarea unor miscari de strada pe fondul unor resultate nesatisfacatoare de guvernare.

Atragem din nou atentia ca atat Romania, cat si Aliatii sai trebuie sa trateze cu maxima seriozitate astfel de declaratii amenintatoare la adresa securitatii nationale a Romaniei, pe care Vladimir Putin nu inceteaza sa le transmita, ignorand total explicatiile date in repetate randuri in ceea ce priveste caracterul pur defensiv al sistemului de aparare antiracheta", a mai zis AID.

Amintim că Vladimir Putin a lansat vineri, într-o conferință de presă la Atena, un avertisment dur la adresa României și Poloniei, care s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor rusești din moment ce găzduiesc elemente ale scutului anti-rachetă american, considerat de Moscova o amenințare la adresa securității sale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel