Putin, confruntare cu liderii vestici: Stabilitatea nucleară, amenințată

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că "stabilitatea nucleară" și cea economică sunt amenințate de criza din Ucraina. Liderul rus participă în perioada 16-17 octombrie la summitul Asia-Europa de la Milano, acolo unde se va întâlni cu liderii vestici, urmând să aibă o întrevedere bilaterală sau multilaterală cu omologul ucrainean, Petro Poroșenko.

Vladimir Putin a condamnat atitudinea "ostilă" a Statelor Unite ale Americii față de Rusia. Totodată, el a condamnat Washingtonul pentru criza din Ucraina, acuzându-l că a sprijinit protestatarii din Kiev.

"Sperăm că partenerii noștri realizează inutilitatea tentativelor de a șantaja Rusia și nu uită consecințele pe care disensiunile dintre principalele puterni nucleare le pot avea pentru stabilitatea strategică", a declarat Vladimir Putin pentru cotidianul sârb Politika.

Vladimir Putin: Nu vă puneți cu Rusia nucleară!

"Principalul scop este acela de a izola țara noastră. Este un scop absurd și iluzoriu... dar sănătatea economică a Europei și a lumii pot fi subminate serios", a continuat liderul de la Kremlin.

Președintele Rusiei Vladimir Putin va fi primit cu paradă militară în Serbia, înainte să decoleze spre Milano, unde se va întâlnii cu omologul său austriac, britanic, german, francez și italian, dar și cu cel ucrainean.

La evenimentul din Italia participă și președintele României, Traian Băsescu.

Dezbaterea principală a summit-ului are tema Parteneriat responsabil pentru dezvoltatre durabilă şi securitate şi va fi condusă de Herman van Rompuy şi Juan Manuel Barosso, președinții în exerciţiu al Consiliului European şi al Comisiei Europene, ambii la sfârşit de mandat. În marja summitului, al zecelea de la înfiinţarea ASEM, vor avea mai multe întâlniri bilaterale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel