Putin nu dă înapoi: avertisment pentru NATO

Președintele Vladimir Putin a declarat marți că Rusia își va întări puterea militară pentru a contracara activitatea NATO din Europa de Est, în apropiere de granițele Federației.

"Vom reacţiona adecvat şi proporţional la apropierea infrastructurii militare a NATO de graniţele noastre şi nu vom lăsa fără atenţie desfăşurarea apărării antirachetă globale şi majorarea rezervelor de arme strategice de mare precizie. Ni se spune adesea că sistemul antirachetă este un sistem defensiv. Nu este adevărat, acesta este un sistem ofensiv, parte a sistemului ofensiv al SUA, scos spre periferie", a declarat Putin în timpul reuniunii a Consiliului de Securitate al Rusiei.

"Practic, grupările de trupe ale NATO de pe teritoriul ţărilor est-europene se întăresc în mod demonstrativ, inclusiv în apele teritoriale ale Mării Negre şi Mării Baltice", a mai spus Putin.

Putin a punctat că Rusia este imună la așa-zisele "revoluții colorate".

"Nu există nicio amenințare militară, teritorială  și la suveranitatea țării", a spus Putin. "Echilibrul strategic al forțelor lumii garantează asta".

Președintele Rusiei a susținut că Moscova va face tot ce poate pentru a facilita investigația la locul accidentului, inclusiv să încerce influențarea separatiștilor din Estul Ucrainei.

"Ne cer să exercităm presiune asupra forțelor de autoapărare din sud-estul Ucrainei. Vom face tot ce putem", a spus Putin, citat de Russia Today.

"Rusia va face tot ce poate pentru a asigura o investigație completă și transparentă", a adăugat liderul de la Kremlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel