Sorin Ovidiu Bălan, scenariu: De ce a fost împușcat puiul de urs

Un pui de urs, speriat și rătăcit pe străzile Sibiului, a fost împușcat mortal. 

Puiul de urs ar fi fost împușcat după ce ar fi urcat în podurile caselor, ar fi încercat să intre într-o casă, a spart câteva geamuri, și, într-un final ar fi fost încolțit într-o curte, de unde a urcat din nou pe acoperiș. Polițiștii au decis că trebuie împușcat. Vânătorii au făcut-o, temându-se că poate deveni agresiv. Jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan nu crede traseul ursului. 

Jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan a scris, despre acest subiect că ”Nu sunt deloc adeptul teoriilor conspiraţiilor. Dar cred că în incidentul din această dimineaţă de la Sibiu, trebuie o anchetă serioasă care să stabilească exact cum de a ajuns un pui de urs, pentru că pui era (comparaţi-i dimensiunile cu planta lângă care a fost împuşcat) să umble pe acoperişurile din centrul oraşului. Explicaţia cu tomberoanele din care voia să mănânce nu ţine. Pe acoperişuri nu sunt tomberoane. Nici cea cu urcatul de spaimă. Dacă se speria, fugea către pădure, în nici un caz pe acoperiş. Cum a ajuns ursul în centrul oraşului şi de ce a fost împuşcat şi nu tranchilizat. Ca să ni se arate ce periculoase sunt animalele din România? Ca să aprobăm uciderea lor?”. 

Și Nicu Alifantis a reacționat: ”Niște animale au omorât astăzi un animal! Hai, plimbă ursu'! Chiar nu putea fi tranchilizat? Vânătorii lu' pește!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel