PSD, UNPR şi ALDE vor vota legea defăimării

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că deputaţii PSD, UNPR şi ALDE vor vota proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiat de liderul PSD Liviu Dragnea.

'Eu am convingerea că nu există motive obiective ca această lege să nu treacă. Sunt convins că va trece în plenul Camerei Deputaţilor de miercuri şi pot să vă spun că toţi deputaţii PSD vor vota această lege pentru că noi avem convingerea că acest proiect de lege este unul de care România are nevoie şi care se bucură de apreciere atât în ţară, cât şi în mediile politice din UE. Cei 137 de deputaţi PSD vor fi prezenţi şi vor vota acest proiect de lege. Alături de noi, cu siguranţă, vor vota şi cei de la ALDE şi UNPR. Mai mult decât atât, nu există păreri contrare din partea deputaţilor din alte partide, singurele obiecţii se refereau la faptul că trebuie să clarificăm că această lege este bună pentru România şi de fiecare dată când am avut dezbateri am discutat şi am lămurit de ce este bună pentru ţară', a spus Pâslaru.

Liderul PSD a prezentat şi argumentele care vin în sprijinul acestui proiect de lege.

'Legea are ca obiect crearea de mecanisme pentru promovarea valorilor privind demnitatea umană şi toleranţa faţă de diferenţele de grup. Aceste mecanisme se pot dezvolta pe trei domenii, educaţia, mass-media şi activitatea funcţionarilor din administraţia publică locală şi centrală. Este un proiect de lege pro-activ, pozitiv, care dacă ar fi aprobat România ar fi primul stat al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru promovarea principiilor şi valorilor privind demnitatea umană şi toleranţa faşă de diferenţele dintre grupurile sociale. Proiectul de lege vine în completarea legislaţiei europene în materie, Convenţia cadru pentru promovarea toleranţei şi combaterii intoleranţei propusă ca model pentru toate statele membre UE de către Consiliul European al Toleranţei şi Reconcilierii. Deci, cei care au combătut în mediul on-line această lege sunt convins că nu au citit-o şi au făcut declaraţii pe surse. M-am întâlnit în aceste zile cu reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri din Galaţi şi am avut surpriza să aflu că această lege trebuie promovată', a afirmat Pâslaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel